Problemes amb la Guàrdia Civil en la cadena humana de la Franja

  • Han intentat impedir el pas entre el Principat i la Franja, han identificat persones i han multat cotxes que portaven l'adhesiu CAT

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.08.2013 - 21:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cadena humana que ha unit, a través del pont sobre el riu Algars, els municipis de Caseres (Terra Alta) i Calaceit (Matarranya), ha topat amb problemes amb la Guàrdia Civil espanyola. Els agents han intenat evitar que persones que eren a la part de la cadena humana del Principat poguessin passar a la part que era en territori de la Franja i a l’inrevés. També han multat cotxes que portaven l’adhesiu del CAT i han demanat la identificació d’alguns participants. Tot i això, més de cinc-centes persones s’han concentrat a totes dues bandes de la delimitació administrativa.

Aquesta cadena portava per lema ‘Cadena per la unitat de la llengua’ i volia mostrar el rebuig conjunt del territori a l’aprovació de la reforma de la llei de llengües de l’Aragó, que denomina el català de la Franja com a llengua pròpia de l’Aragó oriental (LAPAO). 

La nova llei de llengües es va aprovar a les corts aragoneses el 9 de maig amb els vots a favor del PP i el Partit Aragonès (PAR), tot i l’oposició ferma de la resta de formacions polítiques i d’entitats acadèmiques i culturals de tot el país.

Informació relacionada:

La branca nord-catalana de l’ANC prepara una cursa en paral·lel a la cadena humana

Els pares de Guillem Agulló faran el primer relleu de la Via Catalana al País Valencià

Un mapa humà dels Països Catalans a Mallorca en suport de la cadena humana

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l’Onze de Setembre

‘I tu, a quin tram aniràs?’

>> Podeu inscriure-us al recorregut de la Via Catalana omplint aquest formulari. Per al ramal valenciàcliqueu ací. I per al tram de Catalunya Nord, la informació és ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any