Part del diner del Brasil a Sandro Rosell era ingressat en un compte a Andorra

  • Noves revelacions de la premsa brasilera sobre la investigació judicial al president del Barça

VilaWeb
Redacció
24.08.2013 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Els diners dels amistosos de la selecció brasilera se’n van anar a Andorra’. Aquest és el titular amb el qual el diari brasiler Estadao anuncia una nova derivació de la investigació contra Sandro Rosell que porta a terme la fiscalia d’aquell país americà. Segons el diari, que afirma haver tingut accés a les dades dels investigadors, bona part de les comissions cobrades pels amistosos de la selecció van acabar en un compte del ANDBank, a Andorra. 

L’empresa dels Estats Units que redireccionava els comptes cap a Andorra, Uptrend Development, no existia físicament sinó que era només una adreça, i estava representada per Sandro Rosell. Per cada partit amistós que jugava la selecció brasilera Uptrend Development rebia 450.000 dòlars provinents d’una altra empresa ISE, amb seu a les Illes Cayman. Els documents als quals ha tingut accés el diari brasiler demostrarien que Uptrend Development va demanar a ISE que els ingressos fossin fets a Andorra. 

La Justícia del país sud-americà investiga Rosell, que havia presidit la divisió de Nike en aquell país. L’actual màxim mandatari del Barça podria haver d’afrontar una petició de vuit anys de presó per suposada falsificació documental. La fiscalia brasilera ja ha reclamat a l’empresa Ailanto Marketing Ltda., titularitat de Rosell, el retorn d’uns tres milions d’euros que, aparentment, hauria percebut de manera il·lícita producte dels acords la legalitat dels quals han estat qüestionats.

No és la primer vegada que Andorra apareix involucrada en els negocis de la Federació Brasilera de Futbol. La justícia suïssa va demostrar que Ricardo Teixeira era el beneficiari de prop de cinc milions de dòlars ingressats en comptes a Andorra. Teixeira, amic personal de Sandro Rosell, era el president de la Federació i va ser obligat a dimitir pels escàndols de corrupció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any