La Sénia assaja demà l’enllaç entre el País Valencià i el Principat de la Via Catalana

  • Aprofiten per reivindicar que 'La Sènia no és frontera'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.08.2013 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lo Sénia no és frontera‘ és el nom que l’Assemblea pel Sénia ha donat al seguit d’activitats que ha organitzat per demà amb l’ANC d’Ulldecona i que culminarà amb un assaig de la Via Catalana per la independència que es farà al Pont de l’Olivar. Quico Sans, des de Vinaròs, ha explicat a VilaWeb que aprofiten l’avinentesa per a reivindicar la comarca de la Sénia i que ‘no sentim cap diferència entre els pobles que legalment pertanyen al País Valencià i al Principat’. Diu que és per això que han escollit un punt simbòlic per enllaçar la cadena: ‘Des del pont de l’Olivar es poden veure tant pobles valencians com del Principat.’

Aquests serà el primer assaig de l’enllaç entre el País Valencià i el Principat de la Via Catalana; unirà Ulldecona amb Vinaròs. El pont uneix els termes d’Ulldecona, Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera, i l’han escollit ‘per a trencar les fronteres imposades i reivindicar la unió dels Països Catalans’. 

L’Assemblea pel Sénia, que aplega col·lectius i persones del Baix Maestrat i el Montsià, neix amb la voluntat de reivindicar la unió dels Països Catalans des del ‘cor de la nació’.

Sans diu que la Sénia és una comarca natural amb centre a Tortosa i que per això aprofitaran per fer un taller de pancartes on en preparen una per l’Onze de setembre on s’hi llegirà: ‘Som Països Catalans’.

Aquesta i altres activitats, com ara jocs populars, una fideuada i un debat amb membres de la plataforma Som Països Catalans, es faran a l’Ermita Loreto d’Ulldecona, però a partir de les 18.00 una marxa començarà a caminar cap al Pont de l’Olivar per fer-hi a les 19.00 l’assaig de la cadena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any