Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.08.2013  17:30

La Sénia assaja demà l'enllaç entre el País Valencià i el Principat de la Via Catalana

Aprofiten per reivindicar que 'La Sènia no és frontera'

Men?ame
 

'Lo Sénia no és frontera' és el nom que l'Assemblea pel Sénia ha donat al seguit d'activitats que ha organitzat per demà amb l'ANC d'Ulldecona i que culminarà amb un assaig de la Via Catalana per la independència que es farà al Pont de l'Olivar. Quico Sans, des de Vinaròs, ha explicat a VilaWeb que aprofiten l'avinentesa per a reivindicar la comarca de la Sénia i que 'no sentim cap diferència entre els pobles que legalment pertanyen al País Valencià i al Principat'. Diu que és per això que han escollit un punt simbòlic per enllaçar la cadena: 'Des del pont de l'Olivar es poden veure tant pobles valencians com del Principat.'

Aquests serà el primer assaig de l'enllaç entre el País Valencià i el Principat de la Via Catalana; unirà Ulldecona amb Vinaròs. El pont uneix els termes d’Ulldecona, Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera, i l'han escollit 'per a trencar les fronteres imposades i reivindicar la unió dels Països Catalans'. 

L'Assemblea pel Sénia, que aplega col·lectius i persones del Baix Maestrat i el Montsià, neix amb la voluntat de reivindicar la unió dels Països Catalans des del 'cor de la nació'.

Sans diu que la Sénia és una comarca natural amb centre a Tortosa i que per això aprofitaran per fer un taller de pancartes on en preparen una per l'Onze de setembre on s'hi llegirà: 'Som Països Catalans'.

Aquesta i altres activitats, com ara jocs populars, una fideuada i un debat amb membres de la plataforma Som Països Catalans, es faran a l'Ermita Loreto d'Ulldecona, però a partir de les 18.00 una marxa començarà a caminar cap al Pont de l'Olivar per fer-hi a les 19.00 l'assaig de la cadena.