Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.08.2013  11:38

Autor/s: ACN

L'ANC demana per carta a Mas i De Gispert que participin en la Via Catalana cap a la Independència

Forcadell: 'Ens agradaria que l'endemà de la Via Catalana es convoqués la consulta'

Men?ame
 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas; a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; i als principals representants electes del país que s’uneixin i formin part de la Via Catalana cap a la Independència, la mobilització 'que ha de permetre fer visible l’anhel majoritari dels catalans d’esdevenir un nou estat d’Europa'.

L’ANC ha enviat una carta al president català, els consellers i els directors generals del govern, al batlle de Barcelona, Xavier Trias, i els regidors de l’ajuntament de la capital, perquè participin en la mobilització al tram que transcorre per la plaça de Sant Jaume. Així mateix, s'ha demanat a la presidenta del parlament, als diputats i diputades i als representants electes catalans del congrés i senat espanyols i del Parlament europeu (de CiU, Esquerra, PSC, ICV-EUiA i la CUP) que formin part de la Via Catalana al seu pas pel Parc de la Ciutadella, davant el parlament.

A la carta dirigida al president de la Generalitat, l’ANC recorda que 'la societat catalana ha trobat, en l’actual context de crisi, un projecte il·lusionant i en positiu que veu en la constitució d’un estat independent l’oportunitat de fer un país més just i pròsper'. En aquest sentit, l’Assemblea demana a Artur Mas que formi part de la mobilització.

Forcadell: 'Ens agradaria que l'endemà de la Via Catalana es convoqués la consulta'

Aquest és el desig de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha demanat a les institucions catalanes un compromís ferm amb la consulta, perquè 'la indefinició actual no afavoreix ningú'. En declaracions a Rac 1, Forcadell ha reconegut que està una mica cansada de parlar del lema i ha demanat ja tancar aquest debat 'estèril', tot remarcant que l'eslògan és 'Via Catalana per la independència' i no pensen canviar-lo. Segons Forcadell, la demanda d'UDC en aquest sentit respon a una estratègia de partit.

Forcadell ha apostat per accelerar el procés i convocar la consulta l'endemà de la Via Catalana. 'Que se sàpiga la data i la pregunta, que ha de ser clara', ha demanat la presidenta de l'ANC, que ha recordat que la seva organització posa com a topall el 31 de maig de 2014. Al seu parer, la pregunta ha de poder ser resposta amb un sí o un no i no ha de generar cap dubte ni ambigüitat.

En tot cas, ha remarcat que l'objectiu immediat de la cadena és 'pressionar perquè es convoqui la consulta', i ha aprofitat per tornar a convidar alguns partits a participar-hi, perquè 'tothom que cregui que s'ha de fer aquesta consulta hi pot assistir'.

En aquest sentit, ha reconegut que està una mica cansada que alguns li demanin que canviï el lema de la cadena, i ha demanat tancar ja aquest debat 'estèril': 'Com es pot canviar el lema quan tenim més de 300.000 persones inscrites?' A més, ha al·legat que els catalans ja tenen el dret de decidir com a poble, tal com va proclamar el parlament amb la declaració de sobirania. Sobre UDC, ha opinat que la demanda d'un canvi de l'eslògan respon a una estratègia de partit: 'Però nosaltres no n'hem de fer cas, tenim un objectiu molt clar.'

Forcadell ha opinat que la iniciativa ja és un èxit tenint en compte el gran nombre de voluntaris inscrits, i ha dit que espera que hi participi la mateixa gent que ho va en la manifestació de l'Onze de Setembre de l'any passat.

Respecte a la presència del govern, ha remarcat que l'any passat va passar exactament igual amb aquesta polèmica i ha opinat que 'quan arribi l'hora, hi participarà': 'Perquè precisament amb aquesta cadena demostrarem que la societat civil, el govern i les institucions perseguim el mateix objectiu.'

La presidenta de l'ANC ha tornat a demanar als ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona que es desplacin a l'Ebre, que és on falten inscrits.

Men?ame