ERC, CiU i PSC s’uneixen a Arenys de Munt per fer fora Ximenis (CUP)

  • CiU ja va abandonar el govern municipal al juny · La constitució del nou pacte es farà el 2 de setembre

VilaWeb
Redacció
22.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern en minoria de la CUP a Arenys de Munt, amb només quatre de tretze regidors, haurà sobreviscut només dos mesos, després que el mes de juny el grup municipal de CiU anunciés que trencava la coalició que independentistes i nacionalistes havien pactat després de les eleccions municipals del 2011. Avui era previst que ERC, CiU i PSC anunciessin la construcció d’un govern alternatiu al municipi, que desbancaria el batlle de la CUP, promotor de la primera consulta independentista a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, però l’acte s’ha ajornat fins el 2 de setembre ‘per motius tècnics i d’agenda’.

El nou tripartit serà encapçalat pel republicà Joan Rabasseda, segons que va avançar ahir l’ACN, que tindrà una majoria àmplia, amb vuit regidors. A l’oposició hi haurà la CUP i el PP.

La CUP tenia una representació residual a l’ajuntament la legislatura passada, però arran de la convocatòria de la primera consulta independentista al municipi, el setembre del 2009, la popularitat del cap local, Josep Manel Ximenis, va anar creixent.

Encara que amb un marge estret, Ximenis va guanyar les eleccions municipals del 2011 i va ésser investit batlle gràcies al suport de CiU, tercer als comicis. La segona força, ERC, va quedar arraconada a l’oposició, juntament amb el PSC i el PP. Després de dos anys de mandat, amb tot, la situació política al municipi ha fet un tomb en només dos mesos.

El mes de juny, la federació nacionalista va anunciar que sortia del govern municipal i va acusar el batlle Ximenis de tenir una actitud personalista i de marginar els regidors de CiU. La CUP va iniciar una croada en solitari, amb un govern molt dèbil de només quatre regidors dels tretze que té l’ajuntament. Aleshores, CiU ja va advertir que no descartava cap escenari de futur.

Ximenis assegura que la moció de censura a Arenys de Munt respon a ‘una ànsia d’ocupar cadires’

Josep Manuel Ximenis ha rebut amb sorpresa el fet que ERC, CiU i PSC s’hagin posat d’acord per presentar una moció de censura. En declaracions a l’ACN, afirma que l’estratègia respon a ‘una ànsia d’ocupar cadires, més enllà de valorar la gestió política’.

El batlle valora positivament els dos anys al capdavant de l’ajuntament i assegura que no hi ha motius objectius per a fer-lo fora. ‘No hi ha hagut ni malversació de fons, ni corrupció, ni un endeutament excessiu’, ha dit. A més, retreu a ERC que hagi negociat a dues bandes: ‘La CUP i ERC negociàvem la possibilitat de consolidar un govern.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any