Kilian Jornet destrossa el rècord mundial del Cerví

  • Puja i baixa en tan sols dues hores i 52 minuts · Rebaixa la millor marca, imbatuda des de 1995, en 22 minuts

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.08.2013 - 19:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Kilian Jornet ha tornat a superar avui els límits d’allò que sembla impossible en un nou desafiament: ha destrossat el rècord del mont Cerví, de 4.478 metres, fent el cim i tornant a baixar des de Breuil-Cervinia (Vall d’Aosta) en tal sols dues hores, 52 minuts i dos segons. El rècord anterior, de l’italià Bruno Brunod, era establert en tres hores i catorze minuts des del 1995. Jornet, per tant, l’ha rebaixat en 22 minuts.

Jornet havia sortit de l’església del centre de Cervinia a les 15.00 i ha arribat abans de les 17.00 al cim, amb un temps d’una hora, 56 minuts i 15 segons, rebaixant ja aleshores en 14 minuts el rècord de Brunod.

Les xarxes socials han esclatat d’alegria amb les etiquetes #kilian i #Matterhornrecord, amb felicitacions personals a Jornet per la gesta èpica que havia aconseguit. Vegeu-ne una mostra:


El Cerví

El Cerví o Matterhorn és una muntanya a la regió dels Alps Penins, fronterera entre Suïssa i Aosta. Amb 4.478 metres, és un dels cims més alts dels Alps. Els seus quatre vessants escarpats s’orienten, per damunt de les glaceres circumdants, als quatre punts cardinals. El Cerví va ésser l’últim dels grans pics dels Alps a ésser escalat.

Rècord al Mont Blanc

Ara fa poc més d’un mes, Kilian Jornet ja va batre un nou rècord pujant al Mont Blanc i baixant-ne en menys de cinc hores. Va superar en quatre hores i cinquanta-set minuts un desnivell de més de set mil metres acumulats. D’aquí a finals d’any, Jornet intentarà batre un nou rècord, el de l’Elbrus, la muntanya més alta de totes les que ha intentat fins ara, amb 5.642 metres. Contràriament als casos del Cerví i el Mont Blanc, en aquest cas només intentarà batre el rècord d’ascensió, que actualment és de tres hores, 23 minuts i 27 segons.

Notícia relacionada:

Com s’ho va fer Kilian Jornet per batre el rècord del Mont Blanc? (12-7-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any