Espadaler: ‘Si fracassa la Via Catalana perquè s’ha estat ultrarestrictiu, serà un fracàs del país’

  • El conseller veu probable que hi hagi canvis perquè la cadena i la manifestació del 12-O no coincideixin

VilaWeb
ACN
21.08.2013 - 11:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior i president del consell nacional d’UDC, Ramon Espadaler, ha tornat a demanar a l’ANC que tinguin la sensibilitat d’obrir la convocatòria de la cadena humana de l’Onze de Setembre i ha advertit que ‘si fracassa perquè s’ha estat ultrarestrictiu’, no serà un fracàs dels organitzadores, sinó del país’. En declaracions a TV3, ha demanat apostar per tot allò que ‘no fracciona, sinó que suma’, en referència al dret de decidir.

D’una altra banda, ha considerat probable que hagin de fer canvis perquè la cadena i la manifestació convocada pel moviment 12-0 no coincideixin en l’espai, però també en el temps, perquè totes dues iniciatives passen per la Sagrada Família.

Espadaler ha indicat que és molt respectable que la Via Catalana sigui només independentista, però ha defensat ‘agregar encara més sensibilitats i fer una vertadera demostració pel dret de decidir’, tot i acceptant, ha afegit, que la part ‘substantiva sigui netament independentista’.

Respecte a les relacions amb CDC, ha insistit que és ‘precipitat pensar en plans B’, perquè el simple fet de fer-ho demostra ‘poca confiança en un mateix’. ‘En certa manera et devalues.’ Ha indicat que aquest tema no s’ha tractat encara amb el soci de federació i ha reiterat el seu rebuig a unes eleccions plebiscitàries i una declaració unilateral d’independència: ‘Hem d’esmerçar totes les energies a poder fer la consulta.’ El democratacristià ha evitat parlar de la pregunta concreta argumentant que encara no és el moment, però ha recordat que no té perquè ser resposta amb un sí o un no i que pot ser més d’una.

Jornada de mobilitat complicada per la Diada

En matèria de mobilitat i seguretat, Espadaler ha reconegut que la jornada de la Diada serà complicada, perquè la cadena passa per 84 municipis i per vies de trànsit que comuniquen Espanya amb França, on no és festiu. Ha recomanat paciència i desplaçar-se amb temps, tenint en compte que hi haurà d’haver algunes restriccions de trànsit.

Respecte a la manifestació del moviment 12-0 convocada a la Sagrada Família, Espadaler no s’ha mostrat partidari de prohibir-la. Això sí, a l’espera de rebre tots els informes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, ha augurat que caldrà fer alguns canvis perquè no coincideixen els participants en la Via Catalana amb els d’aquesta convocatòria: ‘És probable que mantinguem una certa distància, també distància horària, perquè tothom pugui expressar-se.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any