Una cadena humana, sota el mar de Mataró

  • Es farà tant a la sorra com dins del mar

VilaWeb
Redacció
20.08.2013 - 18:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si els assajos de la Via Catalana s’havien apropat al mar amb cadenes humanes com les de la Costa Brava, ara es capbussen a l’aigua de Mataró. L’Assamblea Nacional Catalana (ANC) i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró han organitzat per dissabte una cadena humana submarina a favor de la independència. 

Els participants hauran de ser a les 16.30 de la tarda a la platja de Varador, situada al costat del port de la capital del Maresme. La cadena començarà formant un gran cercle que uniran persones situades a la sorra i d’altres submergides mar endins.

La immersió es farà a un màxim de tres metres de fondària, segons ha explicat per l’ACN Òscar Montferrer, un dels coorganitzadors de l’acte i responsable de l’SPAS. Per fer-ho possible, Montferrer crida a participar tots els submarinistes per omplir el tram capbussat. L’originalitat de la cadena permet que no tan sols els valents submarinistes hi participin, ja que hi haurà un bon tros a la platja per omplir.

A més, entre persona i persona s’intercalarà una bandera estelada, tant a la sorra com al mar. L’organització no es posa límits pel que fa a l’assistència i volen fer una rotllana ‘tan gran com es pugui’. L’organització pretén enregistrar un vídeo de la cadena amb una càmera subaquàtica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any