Joan Tardà: ‘Madrid multiplicarà per mil cada metre de la cadena que no estigui ple’

  • Diu que ERC no entrarà en debats estèrils al voltant de la cadena perquè el més important és assegurar-ne l'èxit

VilaWeb
ACN
20.08.2013 - 17:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ERC al congrés espanyol, Joan Tardà, ha assegurat que Madrid espera el fracàs de la cadena humana de la Diada i que ‘buscaran multiplicar per mil cada metre que no estigui ple’ per actuar ‘com sempre ho fan’, utilitzant la destral quan a Catalunya ens dediquem ‘a perdre el temps amb subordinades’. 

A més, ha assegurat que els republicans ‘passen de debats estèrils i bizantins’ al voltant de la Via Catalana, com ara els que han tingut per objecte el lema.

Entre els objectius immediats, Tardà ha destacat el de fixar la data i la pregunta de la consulta abans de finals d’any per tal que ‘tot el món sàpiga que la voluntat del poble de Catalunya és ser lliure’. I ha afegit que amb la convocatòria fixada ‘tot vindrà de baixada, perquè fins ara tot plegat només és un projecte’.

Joan Tardà, que avui ha visitat la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, ha alertat que totes les polèmiques al voltant de la Via Catalana ‘són soroll’ que l’única cosa que fan és distreure l’atenció de l’objectiu prioritari, que no és altre que garantir l’èxit de la Via Catalana.

Sobre la necessitat de continuar treballant en l’èxit de la Via Catalana, Tardà ha recordat que la independència ‘no ens la portaran a casa’ i que el que cal és ‘estar al peu del canó’ per a intentar, per exemple, omplir els trams de la cadena que encara no són plens, com alguns a les Terres de l’Ebre. 

A banda de la Via Catalana, Tardà ha situat entre les prioritats a curt termini fixar una data i una pregunta per a la consulta ‘abans no s’acabi l’any’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any