Una cervesa que no fa caparra

  • La fórmula, descoberta per científics australians, afegeix electròlits i conserva el gust de la beguda

VilaWeb
Redacció
21.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es podrà convertir la cervesa en una beguda adient després de fer esport? Serà possible emborratxar-se amb cerveses sense preocupar-se del mal de cap posterior? Aquestes qüestions es podrien resoldre gràcies a una nova fórmula descoberta per científics australians experts en nutrició del Griffith Health Institute. Es tracta d’una cervesa rehidratant. La beguda no perd cos ni sabor, però, se’n redueixen les propietats deshidratants que fan que patim mal de cap. El secret de la nova recepta és l’agregat d’electròlits, que converteixen la beguda en una mena de ‘Gatorade’, la beguda isotònica que es pren per rehidratar-se i recuperar carbohidrats.

Per comprovar-ne leficàcia, l’institut de salut australià va fet un experiment amb set persones que acabaven de fer exercici físic. Després de la pèrdua de líquid provocada per l’esport, els demanaren que es prenguessin una cervesa, en quatre ocasions diferents. Dues cerveses tenien electròlits afegits i dues no. 

Els participants havien d’ingerir l’equivalent al 150% de massa corporal perduda durant l’exercici físic, fase que va durar una hora. El resultat va ser clar: en les dues ocasions en què van beure cervesa amb major quantitat d’electròlits es van hidratar un terç més que no pas quan van beure cervesa regular. Per una altra banda, cap dels set no va notar diferència en el gust.

L’objectiu de l’investigador Ben Desbrow, professor associat del GHI’s Centre for Health Practice Innovation, era conservar les propietats nutritives que té la beguda. No obstant això, ni Desbrow ni el GHI no recomanen la cervesa rehidratant després de fer esport perquè no deixa de ser una beguda alcohòlica. Ara bé, qui desitgi prendre una cervesa freda després d’un llarg dia de feina podrà fer-ho sense preocupar-se tant dels riscos de deshidratació que comporta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any