El PSC debatrà al setembre la continuïtat de Nadal a Girona

  • El partit està molest perquè l'ex-conseller encapçala una plataforma pel dret de decidir

VilaWeb
Redacció
20.08.2013 - 11:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, diu que al setembre es debatrà si se cessa Joaquim Nadal al capdavant del partit a Girona. La federació està molesta perquè l’ex-conseller de la Generalitat va anunciar fa dues setmanes que encapçalaria una plataforma unitària pel dret de decidir a la ciutat. Li ho va proposar el batlle de CiU, Carles Puigdemont, amb l’objectiu de contribuir a fer possible la consulta sobre la independència des de Girona.

En una entrevista amb l’agència EFE Fernández ha explicat que Nadal ja ha estat comunicat que haurà d’escollir entre continuar ocupant el càrrec o ser un militant de base. El primer secretari reconeix que la foto de Nadal al costat de Puigdemont no ha fet cap bé al grup municipal del PSC. 

Nadal, que va ser durant dotze anys batlle de la ciutat pel PSC, fa temps que s’ha anat apartant de la línia predominant del partit. El dia de la presentació de la plataforma gironina va dir que havia acceptat el desafiament perquè defensa ‘el compromís cívic, la cohesió social, la llibertat de les persones i la democràcia’. 

Va reconèixer que es tractava d’una vinculació personal i que no ho havia consultat amb el PSC. ‘Espero no decebre els meus companys de partit’, va dir durant la compareixença. 

Amb tot, va apostar per treballar per la celebració de la consulta, perquè ‘s’han exhaurit les altres vies’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any