‘Qui no vulgui ser comptat com a independentista, que no vingui a la cadena’

  • El vice-president de l'ANC reitera que el lema de la Via Catalana no ha canviat

VilaWeb
Redacció
20.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, va reiterar ahir, tal com ja havia dit VilaWeb, que el lema de la Via Catalana, ‘Via Catalana cap a la independència’, no havia canviat, i va aconsellar, de manera contundent, que qui no volgués ser comptat com a independentista que no hi participés. Marfany, en unes declaracions fetes des de la Universitat Catalana d’Estiu, va recordar que la Via Catalana l’organitzava una entitat que treballa per aconseguir la independència, i que, per tant, tothom qui hi participés, seria comptat com a tal. Sobre els rumors entorn de possibles boicots, Marfany va afirmar que no els preocupava: ‘No hi ha capacitat per a boicotar-la.’

Amb tot, Marfany va tornar a insistir que, més enllà de ser o no independentista, a la cadena humana és oberta a tothom que cregui que un estat propi per a Catalunya és l’eina necessària per a resoldre els problemes que té el país.

Pel que fa a les xifres, Marfany va avançar que ja s’havien superat les 300.000 inscripcions, però que encara hi havia trams sense cobrir a les Terres de l’Ebre i al nord de Girona. En aquest sentit, va assegurar era bo parlar-ne per no caure en l’autocomplaença i perquè la gent s’activés. Això sí, va dir que l’ANC estava convençuda que s’acabarien omplint tots els trams i va reiterar la crida que ja havia fet la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell: que la gent de Barcelona es desplaci a altres punts del territori.

Per últim, el vice-president de l’ANC va reconèixer que l’entitat negociava amb Renfe la possibilitat de llogar trens o, com a mínim, de potenciar el servei d’algunes línies l’Onze de Setembre. Malgrat que encara no han rebut resposta, Marfany va demanar responsabilitat a Renfe per a evitar un col·lapse del servei en aquells llocs per on passi la Via Catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any