El lema de la Via Catalana ‘ni ha canviat ni canviarà’

  • L'Assemblea assegura que l'objectiu és aconseguir la independència

VilaWeb
Redacció
19.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lema de la Via Catalana que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no ha canviat pas, continua essent l’anunciat de bon començament: ‘Via Catalana cap a la Independència.’ O, en tot cas: ‘Un metre més a prop de la independència.’ Fonts de l’Assemblea van explicar a VilaWeb que segurament hi havia persones que havien interpretat erròniament les paraules de la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, en una entrevista al diari Ara, però que no era cert que s’hagués canviat l’eslògan.

Alguns dirigents polítics havien dit dissabte que shavia inclòs un lema pel dret de decidir, però l’Assemblea ho va negar i va explicar a VilaWeb: ‘No és cert, el lema ni ha canviat ni canviarà. L’objectiu final continua essent aconseguir la independència.

I va afegir que, tal com marca el seu full de ruta, la demanda a curt termini ‘no és el dret de decidir, perquè ja el tenim i així ho va aprovar el parlament amb la Declaració de Sobirania, sinó la convocatòria, amb data i pregunta concretes, d’un referèndum per a avançar cap a la independència’.

És clar que considerem el dret de decidir com a eina per a arribar a aquest desig que és la independència, però no hem canviat el lema, van assegurar. 

Les mateixes fonts van dir que a nivell internacional ‘el dret de decidir és molt potent com a missatge’ i que ‘és important que el món vegi que ho volem fer per la via democràtica, que volem exercir un dret i que lestat espanyol no ens deixa, però no ha canviat res des de divendres’.

En tot cas, però, no hi haurà cap pancarta de l’Assemblea que reclami el dret de decidir, sinó que l’eslògan que faran servir, com han repetit en diverses ocasions, demanarà la independència.

Informació relacionada:

Com ho puc fer per canviar de tram a la Via Catalana?

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l’Onze de Setembre

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

‘I tu, a quin tram aniràs?’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any