L’oposició valenciana, preocupada per les expressions feixistes del PP

  • Apareixen un seguit de fotografies de càrrecs del partit amb banderes franquistes o fent la salutació feixista

VilaWeb
Redacció
19.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els darrers dies militants i dirigents del Partit Popular valencià han protagonitzat un seguit d’escàndols arran la publicació de fotografies amb simbologia feixista o franquista. El darrer cas, ahir mateix, el d’una regidora de Canals fotografiada amb la bandera de Franco. El PSPV s’ha mostrat preocupat per la reiteració de casos i ha qualificat els fets de ‘deriva pro-feixista de les joventuts populars’. Per Ximo Puig, és ben necessària una rectificació per part del Partit Popular. Dirigents d’Esquerra Unida i de Compromís han expressat també a Twitter la seva preocupació.

Hores abans de la fotografia de la regidora popular de Canals, n’havien aparegut dels dirigents de les joventuts populars de Gandia i Xàtiva fent la salutació feixista i amb una bandera racista. La protesta de l’esquerra al ple de l’Ajuntament de Xàtiva va provocar un seriós incident, amb amenaces a un regidor d’Esquerra Unida.

En un altre cas que ha mogut força polèmica, el PP de Bétera estudia reprovar la regidora del PSPV que va denunciar de forma pública la caricatura d’un anomenat Capità Espanya, que afirmava en el llibre de festes que mataria ‘rojos i independentistes’. El fester en qüestió és fill d’una regidora del PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any