Crits i amenaces al ple de Xàtiva per la fotografia d’un dirigent del PP amb símbols nazis

  • El pare de Jorge Roca irromp al ple i s'encara amb el regidor d'EUPV

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.08.2013 - 17:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de Xàtiva no para d’acumular polèmiques aquests darrers dies. Primer va ser la fotografia amb una bandera racista del directiu del partit Jorge Roca. Després, la fotografia del president de les joventuts del PP de Xàtiva fent la salutació feixista. Però és que ara, a més, s’ha fet públic el vídeo de l’accidentat ple en què es va votar una moció d’EUPV que demanava que el consistori condemnés el racisme i la xenofòbia i, en conseqüència, la fotografia de Jorge Roca.

La moció no va prosperar perquè el PP ho va impedir, però la cosa no va acabar aquí. Entre crits i aplaudiments del públic, i just mentre es votava, el pare de Jorge Roca va amenaçar explícitament el regidor d’EUPV que havia presentat la moció, Miquel Lorente, dient-li que sortís a fora per parlar.

Rus, a la portaveu del PP: ‘tu calla’

Els micròfons del ple van captar, a més, el diàleg en veu baixa entre el batlle, Alfonso Rus, i la regidora popular María José Masip, que és la portaveu municipal del PP. Heus ací el diàleg:

Masip, a Rus: ‘Està dient-li el pare del xiquet que isca fora…’
Rus: ‘Calleu, no.’
Masip: ‘Eixe home que se’n vaja. Va, per favor.’
Rus: ‘Per favor…. Tu calla.’

Tot seguit el regidor d’EUPV va traslladar en veu alta al batlle les amenaces que havia rebut. I aleshores el pare de Roca, qui l’havia amenaçat, es va acostar a la tarima dels regidors visiblement nerviós repetint-li a Lorente que sortís a parlar amb ell. El personal de l’ajuntament va apartar el pare de Roca i fins i tot el seu fill, que és qui s’havia fotografiat amb els símbols nazis i que també era entre el públic, es va alçar i va fer fora el seu pare amb una empenta.

Maria José Pla (PP), a l’oposició: ‘Digueu-ho ara, digueu-ho ara’

Les queixes de l’oposició va continuar durant tot el ple, que va comptar amb presència de nombrosos membres de les joventuts del PP i companys de Roca de la polèmica foto, que aplaudien o cridaven en funció de qui intervenia en cada moment: el govern municipal (PP) o l’oposició. Fins i tot, segons que informa Comarcalia.info, en un determinat moment la regidora del PP María José Pla, dirigint-se als regidors d’EU i del PSPV, els va desafiar animant-los a manifestar les crítiques davant d’un públic contrar: ‘Digueu-ho ara, digueu-ho ara’, els va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any