Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.08.2013  06:00

Gas a la independència

L'adhesiu 'Catalunya nou estat independent d'Europa' ja circula sota la matrícula de més de sis mil vehicles

Men?ame
 

Quan falta ben poc per a la Diada, són molts els productes que omplen el país per reivindicar la independència. Per aquest motiu, els creadors de l'adhesiu 'Catalunya nou estat independent d'Europa' animen la ciutadania a afegir-se a la campanya i enganxar-lo a la matrícula dels cotxes. Ara per ara, entre sis i set mil vehicles catalans ja el porten, segons calcula Jordi Roca, un dels impulsors. 'A pocs dies de l'Onze de Setembre hem de fer una espitjada forta, perquè aleshores començarà l'any en què s'ha de decidir tot', diu en declaracions a VilaWeb.

La iniciativa 'Matrícula per la Independència' va sorgir al maig, i el disseny fuig de la gran quantitat de marxandatge que ja hi ha de l'estelada. Els impulsors de la campanya buscaven una proposta diferent i econòmica amb 'un mitjà i un missatge clar que arribés a tothom', segons Roca.

Tot i que era complicat fer cabre una frase tan llarga en un disseny de 50 centímetres d'ample i d'1,3 d'alt, van trobar la fórmula per fer-ho, i l'adhesiu queda col·locat a sota mateix de la placa oficial. Contràriament a l'adhesiu 'CAT', que tapava la 'E' de la matrícula, aquest és totalment legal perquè no l'envaeix. Per tant, qui la porti no podrà ser mai aturat ni multat per la policia per aquest motiu.

On la campanya ha tingut més ressò és a la comarca d'Osona, on uns dos mil vehicles el porten, segons Jordi Roca. Ara, el propòsit és arribar a tots els independentistes. Es pot adquirir per internet i a les fires independentistes que se celebren arreu de Catalunya.