Cinquanta tones de Meló d’Or d’Ontinyent es colliran en aquest segon any de regulació

  • Dissabte es presentarà al Mercat del Cabanyal de València

VilaWeb
Redacció
14.08.2013 - 18:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A finals d’aquesta setmana o primers de la que ve començarà a Ontinyent la recol·lecció de les cinquanta tones de melons de tot l’any produïdes de manera regulada per segon any consecutiu amb el protocol que permet de disposar del segell de qualitat ‘Meló d’Or d’Ontinyent‘. Enguany han estat set els productors que l’han cultivat, en una superfícies d’onze hectàrees.

L’any passat, l’Ajuntament de la capital de la Vall d’Albaida va promoure la marca ‘Meló d’Or’ com a símbol de qualitat per al tradicional meló de tot l’any, i la va dotar d’un protocol que determina un seguit de característiques bàsiques i obligatòries a l’hora de cultivar-lo per tal de ‘conservar-ne l’essència i característiques pròpies’. El 2012 hi hagué només un productor d’aquest meló, amb una producció de prop de 20.000 quilos.

El Meló d’Or d’Ontinyent es presentarà aquest dissabte 17 d’agost al Mercat del Cabanyal de València, on se’n farà una degustació i s’explicarà la recuperació d’aquesta varietat autòctona com a projecte que busca reviscolar-ne la qualitat i fomentar l’ocupació al sector agrícola. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, qui participarà en l’acte de presentació, ha informat que a més del Mercat del Cabanyal, tres parades del Mercat Central de la ciutat de València vendran també aquest meló. A més, la regidoria manté contactes amb restaurants catalans i d’altres de fora del país (de Donosti i Madrid), perquè oferisquen plats basats en aquest meló, tal i com ja ho fan alguns d’Ontinyent. En aquest sentit, es pot recordar la tapa de bonítol marinat amb Meló d’Or del Tinell de Calabuig; les postres de sopa de pinya i Meló d’Or del Jauja; o el gelat a partir del Meló d’Or de la gelateria la Ibense.

La cooperativa vinícola d’Ontinyent disposa d’una secció hortofrutícola dedicada a la comercialització d’aquest meló, que treballa en la difusió i venda d’aquest producte. El regidor ha destacat que el seu treball ‘permetrà seguir expandint la venda del producte de manera justa i digna, demostrant a la societat que es poden crear llocs de treball al sector agrari respectant els paràmetres de la filosofia del Bé Comú’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any