CiU acusa Navarro de ‘fer el joc’ als contraris a la consulta

  • Creu que intenta desprestigiar Artur Mas amb el cas Palau per amagar la seva 'manca de projecte i lideratge' en el PSC

VilaWeb
ACN
14.08.2013 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha acusat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, de ‘fer el joc’ als contraris a la consulta quan ataca el president de la Generalitat pel cas Palau i quan adverteix que el procés espanta les inversions estrangeres. En una entrevista a l’ACN, Turull ha considerat que Navarro intentava ‘a cops de martell’ desprestigiar la figura d’Artur Mas amb ‘teories absolutament delirants’ per amagar la seva ‘manca de projecte i lideratge’ en el PSC. Per això l’ha convidat a reflexionar aquest estiu i rectificar la seva actitud, i li ha recordat que ‘no va tenir ni la decència ni el coratge d’assistir a la compareixença de Mas al Parlament’ sobre el Palau.

‘Les declaracions de Navarro són cada vegada més preocupants, per erràtiques, incoherents i indocumentades’, ha constatat Turul, en referència a les declaracions del primer secretari del PSC demanant que artur Mas comparegués en el judici del cas Palau i advertint que el procés sobiranista espantava les inversions a Catalunya. 

Cap de les dues afirmacions ha agradat a CiU, que considera que Navarro fa aquestes declaracions ‘histriòniques’ només per sortir als mitjans, perquè és conscient que ‘no té projecte polític ni lideratge’ dins del seu propi partit. ‘Com que no pot surar pel propi projecte, per les pròpies propostes, intenta surar a base de desprestigiar i dir coses que no s’aguanten per enlloc. Diu molt poc de la seva solidesa com a líder’, ha remarcat Turull, que ha instat Navarro a aprofitar l’estiu per fer una reflexió sobre la seva actitud i a rectificar-la. ‘Li demanem una rectificació, no tot s’hi val per sortir als diaris.’

Al seu parer, Navarro intenta ‘combatre políticament el procés amb les pitjors arts possibles, amb la difamació i la insinuació maliciosa’. És més, li ha advertit que potser no s’adonava que amb aquesta mena de declaracions ‘feia el joc’ als contraris al dret de decidir, i li ha recordat que el seu partit es va comprometre amb la consulta, encara que després opti pel vot en contra de l’estat propi. En aquest sentit, ha dit que CiU no donararia ‘cap excusa’ al PSC perquè es despengi de la consulta, però ha opinat que ‘el problema és si Navarro sap exactament on està ell, si està a favor o no’.

Per Turull, Navarro vol tapar els seus ‘dèficits a partir de generar mala imatge de Catalunya’, ja sigui a través de la figura del president com de les potencialitats del país. En aquest sentit, ha subratllat que Catalunya va ser la regió continental que va atraure més inversions el 2012. ‘Si estigués documentat ho sabria’, ha etzibat. 

Pel que fa al cas Palau, ha remarcat que Navarro ni tan sols va assistir a la compareixença de Mas al parlament per aquesta qüestió, i per això li ha demanat que tot allò que li diu des del faristol o des de fora de la cambra, li digui al parlament i a al cara ‘per una qüestió de coratge i de decència’.

Però és que a més, ha recordat al socialista que la policia va entrar fa uns dies a la seva seu i es va emportar l’ordinador de la gerent, i que Navarro no havia volgut anar al parlament a donar explicacions com a primer secretari del partit. També ha apuntat que el PSC va ser el primer a l’hora de demanar dimissions de persones de CiU per molt menys ‘del que ha sortit sobre els socialistes’. ‘La coherència de Navarro brilla per la seva absència d’una manera absolutament preocupant’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any