Bárcenas, el dirigent del PP més ben pagat quan ja no era al partit

  • Segons El Mundo, la seva nòmina va ser la més alta del PP el 2010 i 2011 · Rajoy havia dit que aleshores l'ex-tresorer ja no formava part del partit

VilaWeb
Redacció
12.08.2013 - 08:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continuen les revelacions del cas Bárcenas al diari El Mundo. Si ahir publicava una nòmina pagada pel PP quan aquest ja governava, contradient les declaracions de Mariano Rajoy, avui el rotatiu de Pedro J. Ramírez publica un gràfic amb les retribucions de diversos membres del partit entre 2006 i 2011. Afirma que l’ex-tresorer, Luis Bárcenas, va ser sempre un dels dirigents més ben pagats del partit, i fins i tot va arribar a cobrar més que Rajoy en diversos exercicis. 

Segons El Mundo, va ser els anys 2010 i 2011, en què ja no formava part del partit segons que havia assegurat Rajoy, quan l’ex-tresorer es va convertir per primera vegada en la persona més ben pagada del PP, amb un sou de 219.000 i 251.000 euros respectivament.  

El passat 1 d’agost, el president espanyol va assegurar en sessió extraordinària al senat que quan va arribar al govern, el novembre del 2011, Bárcenas ja no formava part del PP. Les nòmines publicades per El Mundo contradiuen, però, Mariano Rajoy.  

Bárcenas és en presó incondicional des del passat 27 de juny, quan el jutge del cas Gürtel va considerar que hi havia risc de fugida i destrucció de proves i, per tant, que no li fixaria cap fiança.

Justament demà declararan al jutge com a testimonis Francisco Álvarez Cascos, que va ser secretari general del PP de 1989 a 1999, i  Javier Arenas, que va tenir el mateix càrrec entre 1999 i 2003. Dimecres ho farà l’actual secretària general, Maria Dolores de Cospedal, a qui Bárcenas acusa d’haver rebut una comissió il·legal de 200.000 euros per al PP de Castella-la Manxa. 


      Recomanem

      La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

      Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

      Fer-me'n subscriptor
      des de 75€ l'any