Un mosaic humà contra el macrohotel de la Ràpita

  • Mig miler de persones s'apleguen a la platja mallorquina per protestar contra les amenaces del Pla Territorial

VilaWeb
Redacció
11.08.2013 - 20:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un mosaic humà ha servit per manifestar el rebuig al marcohotel de luxe que es vol construir a la platja de la Ràpita, amb el vist-i-plau del govern balear. Mig miler de persones s’han aplegat a les sis d’horabaixa a la platja mallorquina, convocades per la plataforma Salvem Sa Ràpita i a través de l’etiqueta #SalvemSaRapita, per reivindicar la protecció de l’entorn natural de la Ràpita i el Trenc.

La plataforma, formada pel GOB, Greenpeace i Amics de la Terra, lluita per la conservació de la natura i lentorn paisatgístic de Mallorca, i vol aturar les amenaces del Pla Territorial d’edificar un macrohotel de luxe a peu de platja.

Critiquen el Pla Territorial com una acció política ‘que inverteix diners públics per defensar als tribunals els interessos concrets d’uns quants’ i que perjudica els recursos naturals de la zona.

El Pla Territorial

El Pla Territorial permetia la construcció d’un gran hotel a la Ràpita. El dia 9 de juliol la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va invalidar el permís d’edificació, que va resultar nul jurídicament. No obstant això, el Consell de Mallorca va recórrer la sentència. Per tant, la plataforma encara lluita perquè la decisió sigui definitiva. Tanmateix, la construcció de la infraestructura hotelera rep el suport del govern balear.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any