Nadal retreu al PSC ‘ambigüitat’ sobre el dret de decidir

  • 'Si les coses a l'estat continuen com fins ara, ens porten cap a l'estat propi a Europa', diu l'ex-dirigent socialista

VilaWeb
VilaWeb
ACN
11.08.2013 - 15:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joaquim Nadal, ex-dirigent del PSC i ex-conseller de Política Territorial, ha retret al PSC ‘una ambigüitat’ respecte al dret de decidir que considera que li resta força. En una entrevista a Rac1, ha defensat que el dret de decidir és ‘el mínim comú denominador que continua garantint la unitat civil del poble de Catalunya’, i ha dit que la tossuderia i la intransigència de l’estat ‘ens porten cap a l’estat propi a Europa’.

‘És veritat que el partit es va posicionar molt clarament en una votació al parlament i va marcar distàncies en una votació al congrés, que jo valoro molt positivament, però també és veritat que alguns missatges que s’emeten des del PSC posen aigua al vi a aquest posicionament, que per mi és molt clar’, ha retret Nadal, que considera que tothom que cregui en la democràcia ha d’estar obertament pel dret de decidir, ‘en garantia de la llibertat individual i coŀlectiva de tot Catalunya’. De fet, Nadal afirma que el dret de decidir ‘és el mínim comú denominador que continua garantint la unitat civil del poble de Catalunya’.

L’ex-dirigent del PSC s’ha sumat a les veus que no veuen sortida a la intransigència de l’estat i ha assegurat: ‘Si les coses continuen com fins ara, ens porten cap a l’estat propi a Europa.’ Així mateix, ha insinuat que ell mateix s’estava convertint en un independentista ‘arrossegat’ més. ‘Jo sóc una persona que voldria altres solucions, però em vaig convencent que la tossuderia d’alguns ens porta inevitablement a ser tossudament ferms en les nostres posicions aquí’, ha conclòs.

Participar a la Via Catalana?

Nadal encara no ha decidit si participarà a la Via Catalana. ‘Està molt marcadament orientada a un objectiu últim. Com que el dret de decidir és previ a tot això, potser la gent entendrà millor el meu paper si no hi vaig. Però no ho he decidit’, ha reflexionat durant l’entrevista.

Les declaracions de Navarro sobre la por d’inversors ‘és una exageració’

Sobre les declaracions d’ahir del primer secretari del PSC, Pere Navarro, que va dir que el procés sobiranista espantava els inversors estrangers, Nadal les ha qualificades d’exageració. ‘No em consta, i és probable que sigui Espanya en conjunt qui espanti inversors pel descrèdit de la política, per la corrupció que aparentment ho domina tot i pel fracàs del model que s’ha triat per fer créixer l’economia espanyola.’ En aquest sentit, ha recordat que Catalunya continua encapçalant l’economia espanyola, ‘continua exportant més que ningú i continua representant el 20% del PIB’. ‘Per tant, em sembla una exageració’, ha reblat Nadal, que ha revelat que la seva relació amb Navarro, abans cordial, és ‘inexistent’ des de fa un any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any