Osona acull l’assaig de la cadena humana de més quilòmetres

  • L'ANC l'encara com una prova important de cara a la preparació de la Via Catalana cap a la Independència

VilaWeb
Redacció
11.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí té lloc l’assaig de la Via Catalana cap a la Independència més llarg dels que s’ha fet fins ara. L’ha organitzat la secció de l’ANC d’Osona i duu per lema ‘En defensa pròpia‘. Per tal que sigui un èxit, l’organització va fer fa més d’un mes una crida a tots els osonencs a formar part de la cadena humana que ocuparà set quilòmetres i passarà pels principals espais vitals més lligats amb el poeta Jacint Verdaguer. De fet, l’ANC l’encara com una prova important per detectar els problemes que puguin sorgir.

Calculen que per aconseguir unir la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta que l’artista Andreu Alfaro va fer al campus de Vic calen 4.000 participants. Fa més de dos mesos que hi treballen perquè tot surti bé.

Fonts de l’Assemblea han explicat a VilaWeb que es prenen aquesta via catalana com un assaig per veure totes les mesures que cal prendre tant en trams urbans com en trams a la carretera. També aprofitaran per assajar com és millor fotografiar tots els participants. 

Música i solidaritat, dos elements presents a l’assaig d’Osona

Al llarg del recorregut hi ha programades diverses activitats culturals com ara la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer. A les 10 s’inaugurarà la cadena a Folgueroles amb la participació de la poetessa i rapsoda Anna Maluquer i l’actor Lluís Soler. 

A les 12.00 es preveu que la cadena estigui enllaçada de cap a cap. Llavors el so d’una Salva marcarà l’inici del Cant dels Segadors, a càrrec de tots els participants

La cloenda serà davant l’escultura a Verdaguer, a Vic, i hi actuarà el grup Obeses, que estrenaran la versió musicada del poema de Salvador Espriu ‘El meu poble i jo’. A les 13:00 tancaran l’activitat els parlaments Jaume Marfany, vice-president de l’Assemblea i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC de Vic.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments a tots sis punts de concertació. 

Informació relacionada:

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l’Onze de Setembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any