Ros i Elena responen Navarro dient-li que abandoni debats endogàmics

  • Descarten enfrontar-s'hi en un congrés i demanen un partit 'més divers, més ric i més gran'

VilaWeb
ACN
09.08.2013 - 18:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els crítics del PSC no accepten el repte del primer secretari, Pere Navarro, que avui ha esperonat els díscols a enfrontar-se amb ell en un congrés o un consell nacional del partit per canviar el model de la formació. Àngel Ros i Joan Ignasi Elena, dues de les cares més visibles dels sectors crítics del socialisme català, han descartat aquesta possibilitat, en declaracions a l’ACN, i han cridat Navarro a fugir del debat ‘intern i endogàmic’. És per això que han preferit replicar al primer secretari demanant ‘unitat, suma i respecte’ dins el PSC, per poder fer un partit ‘més gran, més divers i més plural’. Pere Navarro els havia reptats a enfrontar-se amb ell en un congrés i que havia acusat de ser sempre la mateixa gent, que canvia el nom de les seves plataformes per fer-se veure més.

El batlle dede Lleida i un dels caps visibles del col·lectiu crític Fòrum Cívic, Àngel Ros, ha assegurat que considera que ‘ara no és temps de congressos: és temps justament de sumar sensibilitats i de que el PSC representi, com sempre, la pluralitat de la societat catalana, i més en un temps en què la unitat és especialment important.’ ‘Els socialistes han tingut sempre una de les riqueses en aquesta pluralitat dins d’una línia de progrés’, ha dit Ros, i ha cridat Navarro i tot el partit a ‘ser capaços de seguir representar això dins del PSC’. ‘No volem enfrontar-nos ni al partit ni dins del partit’, ha reblat. 



Per la seva part, el diputat al parlament Joan Ignasi Elena, que encapçala la plataforma crítica Avancem, s’ha expressat en un sentit semblant. Ha recordat a Navarro que ‘després d’un llarg període en què el PSC ha anat perdent d’una forma progressiva la confiança de molts ciutadans ara cal prioritzar la recuperació de la confiança perduda de molta gent.’



Per fer-ho, Elena considera que tant Navarro com la resta del partit ‘ha de fugir de debats endogàmics i tendir a ser més grans, més diversos i més rics, per representar millor la societat catalana.’ ‘El debat no ha de ser endogàmic, sinó de representativitat. La voluntat de tothom ha de ser voler representar la majoria social de l’esquerra’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any