El cap de setmana amb més assajos de la cadena humana

  • Manca just un mes per la Via Catalana · Diumenge a Osona s'hi farà la més llarga fins ara

VilaWeb
Redacció
09.08.2013 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un mes abans de l’Onze de Setembre, aquest és el cap de setmana que acollirà més assajos de la Via Catalana cap a la Independència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El més important és el que tindrà lloc diumenge al matí a Osona perquè serà la cadena que ocuparà l’espai més gran de les que s’han fet fins ara. De fet, l’ANC l’encara com una prova important per detectar els problemes que puguin sorgir. Demà també n’hi ha de previstes a Tarragona, Vilajüiga, Palafrugell i Bell-Loc i diumenge es farà una cadena fins i tot dalt de tot del Pedraforca. 

És previst que diumenge unes 4.000 persones ocupin 7 quilòmetres, de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles al monument dedicat al poeta que hi ha al campus de Vic.

Fonts de l’Assemblea han explicat a VilaWeb que es prenen aquesta via catalana com un assaig per veure totes les mesures que cal prendre tant en trams urbans com en trams a la carretera. També aprofitaran per assajar com és millor fotografiar tots els participants. 

Un altre dels assajos importants serà a Tarragona, on dissabte a les 19.00, centenars de persones es donaran les mans entre el Pla de la Seu i la Plaça de la Font. El mateix vespre hi ha previstos assajos a Palafrugell, que acull la fira Estelània aquell dia, Vilajüiga i Bell-Loc.

Estelades al Pedraforca 

L’ANC de Saldes, amb el suport d’entitats excursionistes, ha organitzat una altra acció també ben ambiciosa de suport a la Via Catalana: omplir d’estelades el Pedraforca. A les 10.00 del matí tots els qui hagin decidir de participar es trobaran a l’enforcadura i es desplegaran les estelades. Llavors l’alpinista manresà resident a Saldes, Jordi Camprubí, farà una intervenció i tot seguit, es farà un assaig de la cadena humana, d’uns 175 metres de llargada. L’ANC de Saldes facilita la informació sobre la ruta del Pedraforca i adverteix que l’ascensió té un nivell de dificultat de mitjà a alt.

Informació relacionada:

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l’Onze de Setembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any