El Regne Unit envia l’armada a Gibraltar en ple conflicte amb Espanya

  • Dilluns sortirà de ports anglesos una flota de guerra

VilaWeb
Redacció
09.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En plena tensió diplomàtica entre el Regne Unit i Espanya per la sobirania de Gibraltar, el ministeri de Defensa britànic ha confirmat que dilluns salparà de ports anglesos una flota de guerra marítima que farà parada a final de mes a Gibraltar. L’estat espanyol ha dit que tenia constància d’aquest moviment militar perquè el ministeri havia demanat de fer parada a la base espanyola de la Rota. Per això, Espanya considera que és una ‘visita rutinària’.

A ningú no se li escapa, però, que l’arribada de vaixells militars a Gibraltar pren un significat especial, tenint en compte la tensió creixent aquests darrers dies entre ambdós estats i, sobretot, tenint present que el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, havia demanat l’arribada de l’exèrcit.

Les maniobres, que porten per nom Cougar, també es van fer al 2011 i al 2012, però a la tardor. Oficialment, els vaixells tenen previst continuar la ruta fins al Golf Pèrsic. ‘Gibraltar és una base estratègica per a la Defensa del Regne Unit i, per tant, la flota reial visita les aigües gibraltarenyes al llarg de l’any com a part de d’una sèrie regular de desplegaments militars habituals’, va dir ahir un portaveu del ministeri britànic de Defensa al Daily Telegraph.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any