Una desena de pobles voten contra el decret de llengües a Mallorca

  • N'hi ha quatre de governats per majoria absoluta del PP

VilaWeb
Redacció
07.08.2013 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins a deu pobles de Mallorca han aprovat una moció a favor del model lingüístic integrador a les Illes i demanant que es derogui el decret de trilingüisme. A la majoria de municipis la moció l’ha presentat l’agrupació local del PSM-Entesa Nacionalista, a petició de l’Assemblea de Docents. I fonts del partit han explicat a VilaWeb que aviat s’hi sumaran més pobles. Tot plegat forma part del moviment en contra de les darreres decisions del govern de Bauzá, que ja ha provocat que el sindicat majoritari al sector de l’educació hagi convocat una vaga per al començament de curs. 

Malgrat que el batlle hi va votar en contra, ahir dos regidors del PP es van abstenir i van permetre que la moció continués endavant a Manacor. Es va convertir, d’aquesta manera, en el quart municipi governat amb majoria absoluta pel PP que ho fa. 

El cas de Mancor és especialment rellevant perquè l’anterior batlle, Bernadí Coll, es va negar a incloure-la a l’ordre del dia. Ahir es va poder votar perquè Coll va cedir la batllia a Joan Antoni Ripoll el 3 de juliol passat.

Búger, Banyalbufar, Consell, Lloret, Llubí, Sa Pobla, Pollença, Sineu i Vilafranca són els altres nou municipis on ja s’ha aprovat la moció.  

El PSM ha demanat en un comunicat que la consellera d’Educació es quedi sense vacances durant el mes d’agost perquè no ha fet la feina com toca i ‘li ha quedat per al setembre una gran assignatura: evitar el gran nivell de crispació en el sector educatiu’.

Informació relacionada:

Convocada la vaga al començament del curs a les Illes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any