Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  07.08.2013  13:05

Cameron, contundent amb Rajoy arran de la tensió a Gibraltar

El primer ministre britànic truca al president espanyol per traslladar-li la 'gran preocupació' pels incidents

Men?ame
 

La tensió entre els governs espanyol i britànic per l'actitud espanyola amb Gibraltar continua augmentant. Avui el primer ministre britànic, David Cameron, ha trucat al president espanyol, Mariano Rajoy, per manifestar-li la seva 'gran preocupació' pels incidents dels últims dies i la possibilitat que Madrid imposi una taxa de 50 euros per entrar o sortir de Gibraltar. El mateix Cameron ho ha explicat a través de Twitter, on ha qualificat la trucada de 'constructiva', i ha dit que havia 'deixat clares' a Rajoy les seves preocupacions i que la seva posició sobre la sobirania no canviaria pas.   

Per la seva banda, Rajoy li ha respost que les accions unilaterals de Gibraltar eren 'inacceptables'.  

L'origen del conflicte ve de lluny i, més recentment, per l'incident amb una patrulla armada a finals del mes passat i per uns blocs de formigó que Gibraltar va col·locar al mar per protegir, segons diu, les seves aigües i la biodiversitat. Però els pescadors espanyols critiquen que aquests blocs de formigó els impedeixen de poder fer la seva feina. Aquesta mesura es va traduir en durs controls espanyols a la frontera per a tothom que volgués entrar i sortir de Gibraltar.