ERC treballa per reeditar el pacte amb bascos i gallecs a les europees

  • CDC, en canvi, diu que continua apostant per una coalició catalanista

VilaWeb
Redacció
06.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, va assegurar ahir que el partit treballava per reeditar la candidatura amb els nacionalistes gallecs i bascos, entre més, per a les eleccions al Parlament Europeu. Rovira va dir que havien ofert a ICV-EUiA i CiU la formació d’una candidatura conjunta per a defensar els interessos catalans a Brussel·les però que havien topat amb les reticències dels altres partits, especialment dels ecosocialistes, que no preveuen cap coalició electoral amb CiU.

‘Continuem treballant en la mateixa línia, en la coalició que tenim amb bascos i gallecs a l’estat i amb flamencs i escocesos a Europa’, va explicar Rovira en declaracions a l’ACN. 

Rovira va defensar que, com que les eleccions són a tocar, podrien continuar amb el pacte ‘fent feina en defensa de l’estat del benestar des de les esquerres, el treball social i l’autodeterminació’. 

CDC aposta per una candidatura única a favor del dret de decidir 

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) promou una candidatura única a favor del dret de decidir per a les eleccions europees del maig del 2014. En una entrevista a l’agència Efe, el vice-secretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, que és secretari general ‘de facto’ arran de la delegació de funcions d’Oriol Pujol, va dir que tindria molt sentit, i va recordar que mesos després hi ha prevista la consulta.

Corominas va dir que en els pròxims mesos començarien les negociacions, ‘que seran discretes’, entre els partits, i que espera que totes les formacions ‘abandonin els tacticismes tradicionals per treballar pel país amb l’objectiu d’un projecte comú a Europa’. També ha anunciat que, en cas que no prosperi aquesta iniciativa, CDC mantindrà la seva fórmula habitual a les europees, en coalició amb el PNB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any