Preparen un acte espanyolista l’Onze de Setembre

  • La plataforma 12-O vol manifestar-se davant la Sagrada Família, per on passarà la Via Catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Moviment Cívic 12-O, una de les organitzadores de la concentració espanyolista del 12 d’octubre passat a la plaça de Catalunya, vol fer-se veure l’Onze de Setembre i boicotar la cadena humana per la independència. Per això, prepara un acte antiindependentista en un dels punts per on passarà la Via Catalana, a la plaça de la Sagrada Família, sota el lema ‘Per la pau i la llibertat’ i en defensa de la unitat d’Espanya.

La finalitat de l’acte, diuen, és ‘mostrar a l’opinió pública que els espanyols catalans estem a favor de la unió com la resta dels espanyols’. I el president de la plataforma, Ángel Hernández, ha convidat a participar-hi a altres entitats antiindependentistes i a partits com el PP, el PSC i Ciutadans. 

Es pretén convertir la Diada en l’escalinata que condueix a la independència’; ‘Des del nacionalisme es preparen actes que intenten reflectir la voluntat majoritària del poble de Catalunya, mostrant una imatge de falsa llibertat que no representa la veritable Catalunya plural’; ‘La cadena humana a favor de la independència organitzada per l’ANC, pretén mostrar una Catalunya unida en forma de cadena humana, suposadament reflex d’una realitat desitjada per tota la societat catalana’. Són algunes de les consignes que critica el Moviment Cívic 12-O en la convocatòria del seu proper acte. 

El president de l’entitat, Ángel Hernández, ha explicat, en declaracions a l’ACN, que ja havien comunicat a Interior que es concentraran el proper Onze de Setembre a la plaça de la Sagrada Família. I és que la intenció del col·lectiu és mostrar el seu suport a la unitat d’Espanya i contraposar la seva acció a la Via Catalana. Per fer-ho, l’entitat preveu poder ‘encerclar la Sagrada Família’ després de concentrar-se al davant del temple.

El president de la plataforma és conscient que el temple de Gaudí i els seus voltants formen part de la ruta que els organitzadors de la Via Catalana tenen previst ocupar en la seva acció reivindicativa. Però Hernández està convençut que això no impedirà que ells puguin celebrar el seu “cercle” a la Sagrada Família. ‘No poden agafar tota Barcelona’, ha sentenciat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any