L’Assemblea dels Pobles de la Mariola naix amb la intenció de celebrar un aplec anual

  • El primer es farà els dies 4 i 5 d'octubre a Alfafara

VilaWeb
Redacció
05.08.2013 - 22:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’associacions i col·lectius dels pobles del voltant de la serra de Mariola han constituït l’Assemblea dels Pobles de la Mariola, creada amb la finalitat d’organitzar anualment un acte unitari i revindicatiu de caràcter itinerant. Entre aquestes associacions hi ha el Col·lectiu l’Espigolà de Bocairent. La resta d’entitats que han creat l’assemblea són el Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola, els Joves de la Serra Mariola d’Alfafara i Agres, el Casal Jaume I d’Alcoi, els Joves amb Compromís de l’Alcoià i el Comtat, els grups de música Inèrcia i El Diluvi, la Coordinadora pel valencià de l’Alcoià-Comtat, i la Colla de dolçainers RudimentàriaPandorga d’Onil.

L’Aplec de la Mariola, nom que rebrà l’acte anual, es farà per primera vegada a Alfafara, els dies 4 i 5 d’octubre, amb excursions, actuacions musicals, danses, una fira d’entitats i de productes autòctons i altres propostes que s’aniran concretant. A més, durant la setmana hi haurà activitats a les escoles relacionades amb l’aplec.

El manifest publicat per l’assemblea, amb el títol de ‘Salvem les serres’, detalla la voluntat de l’entitat ‘d’entrellaçar encara més els nostres lligams amb un doble horitzó: revaloritzar les nostres arrels i denunciar les mancances dels nostres pobles’, i de fer de l’aplec ‘un encontre (…) per gaudir dels jocs, música i gastronomia més autòctons i per plantejar i reflexionar sobre les realitats més properes. Un aplec culturalment transversal, amb la joventut com a motor i amb la defensa del territori com a marc de fons’. 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any