Un conegut neonazi, rere l’empresa de seguretat de l’Arenal Sound

  • Francisco José López de Perea és un dels fundadors d'Opcon Seguridad, de Jaén · L'any 2011 fou condemnat per diversos delictes com a membre destacat del grup neonazi Blood & Honour

VilaWeb
Redacció
07.08.2013 - 19:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa encarregada de la seguretat al festival Arenal Sound de Borriana, protagonista de l’agressió física a dos joves del municipi i que va prohibir l’entrada a una xicota de Castelló, en tots dos casos perquè els joves havien parlat en català, està estretament vinculada a l’extrema dreta. Segons que ha pogut saber VilaWeb, Opcon Seguridad, empresa de Jaén contractada per a la seguretat del festival i que forma part del grup Opcon Hispania SL, fou fundada per Francisco José López Perea, que constava al BORME com a soci i administrador únic de l’empresa l’any 2007.

Quatre anys després, López Perea fou condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d’associació il·lícita i un altre de tinença d’armes prohibides. No era casual: era fundador a Espanya del grup neonazi Blood & Honour, molt estès a Europa. López Perea, natural de Jaén, va ser condemnat per haver-lo fundat i per tenir dues pistoles a casa sense llicència. En la sentència (pdf), ratificada pel Tribunal Suprem, el jutge també va ordenar la dissolució del grup ultra a l’estat espanyol.

Després de la sentència, López Perea, conegut a Jaén com ‘El Tarántula’, va deixar de figurar com a soci de l’empresa. El ministeri de l’Interior no hauria permès el registre legal d’Opcon Seguridad, que figura amb el següent objecte social: ‘serveis de control d’accés i porteria d’hotels, discoteques, espectacles i qualsevol esdeveniment. Conductors, servei d’acompanyament, intermediació en cursos de formació, i socorrista’.

Tot amb tot, VilaWeb ha constatat a través de diverses fonts que López Perea continua estretament vinculat a l’empresa i que fins i tot encara avui hi exerceix un cert poder decisió. De fet, Opcon Seguridad ja va aixecar polseguera en diversos fòrums a internet quan es va saber que era l’encarregada de la seguretat d’un altre festival de música, el Viña Rock. Els internautes es preguntaven ja aleshores si el López Perea que figurava com soci de l’empresa l’any 2007 era el conegut neonazi fundador de Blood & Honour. 

El festival no es disculpa

La pàgina de Facebook del festival s’ha inundat de comentaris crítics contra el festival pels fets ocorreguts. Però el festival s’ha limitat a repetir l’argument esgrimit pel director dies enrere: ‘El personal de seguretat era d’una empresa de Jaén i que, per tant, no entenia el valencià.’

I, en forma de comentari al Facebook, el festival va dir ahir: ‘L’organització ha parlat amb l’empresa de seguretat perquè no torni a succeir, tot i que la versió que tenim no és exactament la que s’explica.’ I afegia: ‘Per part nostra, no tornarem a incidir més sobre aquest assumpte.’

La gravetat dels fets, però, ha engegat un seguit d’iniciatives de suport. Ja hi ha programada una piulada massiva dissabte a les 20.00, amb l’etiqueta #stopvalencianofòbia i amb menció a @arenalsound, per a denunciar els fets. L’objectiu és aconseguir que l’organització del festival demani disculpes de manera pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any