Els pares de Guillem Agulló faran el primer relleu de la Via Catalana al País Valencià

  • Entrevistem Guillem Agulló, pare del jove assassinat fa vint anys: 'Enllaçar la cadena humana serà tot un honor'

VilaWeb
Redacció
02.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la conferència de premsa que va fer dimarts l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a actualitzar la informació sobre la Via Catalana de l’Onze de Setembre, els responsables de la cadena humana van anunciar que el compositor Carles Santos i la família de Guillem Agulló enllaçarien simbòlicament el Principat amb el ramal que s’ha organitzat cap al País Valencià. N’hem parlat amb el pare de Guillem Agulló, l’independentista assassinat fa vint anys.

Com va sorgir la idea que la família Agulló enllacés la cadena humana entre el Principat i el País Valencià?

—La idea no va eixir de nosaltres, no, però és tot un honor. Sé que en la comissió on es tractava sobre l’allargament de la cadena humana de l’Onze de Setembre cap al País Valencià, algú va fer aquesta proposta, no sé qui, i ens ho van preguntar. Els vam dir que era un gran honor, perquè d’alguna manera volem continuar essent presents en la transformació cap a la independència de la nostra gran nació catalana. I si aquell dia n’és un motiu, doncs ben orgullós de participar-hi.

Qui hi assistireu?

—Doncs al costat de Carles Santos, hi serem la Carme i en Guillem, els pares de Guillem Agulló. La germana no hi podrà ser, perquè l’11 de setembre és feiner al País Valencià. De totes maneres, nosaltres ja hi volíem anar. Solem ser sempre en totes les manifestacions de manera discreta, desapercebuda, però en aquest cas ens van demanar de destacar-nos i nosaltres ens sentim ben orgullosos de fer-ho.

Era important que es recordés la memòria d’en Guillem a la cadena…

—Home, és que a en Guillem el mataren fonamentalment perquè era independentista al País Valencià, on això era un perill molt gran. Ara no tant, però en aquella època era molt difícil, de ser independentista. I com que la independència ja es veu a Catalunya, té sentit que s’esmenti el meu fill com a víctima d’aquest procés tan dur amb Espanya cap a la independència. Em sembla molt bé. Ens fa molt de goig representar la memòria del meu fill a la cadena. Ho veiem i ho vivim amb moltíssima emoció.

Com creu que anirà la cadena al País Valencià?

—Com he dit, ací la qüestió és que l’11 de setembre serà dia feiner, però crec que la gent farà un esforç i hi anirà. Sobretot aquella gent que ens envolta farà un intent d’anar-hi segur, i hi serem tots junts en una festa que formarà part de la memòria històrica. Aprofite l’avinentesa per fer una crida perquè hi vaja el màxim de gent possible, perquè és una qüestió vital per als Països Catalans.

 

Entrevista relacionada:

Guillem Agulló: ‘L’assassí del meu fill, el vull ben viu perquè patesca’ (11-4-2013)

Núria Cadenes: Passats vint anys, els assassins de Guillem Agulló no han aconseguit assassinar les seves idees

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any