Bauzá destitueix de manera fulminant tres directors d’institut que es negaven a aplicar el decret de llengües

  • I el director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca presenta la renúncia per l'aplicació del decret

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Educació de les Illes Balears va comunicar ahir que suspenia de sou i funcions els directors de tres instituts de Maó que es negaven a aplicar el nou decret de llengües, un decret que discrimina el català i en rebaixa l’ús significativament. La conselleria va emetre una nota en què assegurava que lamentava trobar-se obligada a ‘incoar un expedient disciplinari als directors de tres centres per desobediència oberta a les ordres o instruccions d’un superior’. I remarcava que els directors tenien l’obligació de complir i de fer complir la normativa vigent. Els destituïts són els directors de l’IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés.

Tot fa pensar que aquests tres centres no seran pas els únics de rebre sancions d’aquesta mena, car n’hi ha desenes que s’han negat a aplicar el nou decret i que han aprovat projectes educatius alternatius que mantenen el català com a llengua vehicular.

Protesta dels sindicats

L’STEI considera ‘inadmissible i fora de la llei’ el cessament per l’obligatorietat de fer uns projectes lingüístics adaptats al decret de tractament integrat de llengües. És ‘un acte més d’autoritarisme i repressió del president Bauzá i la nova consellera d’Educació, Cultura i Universitats, que continuen la persecució als qui defensen la llengua i la cultura dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs.’

El sindicat diu en un comunicat,: ‘Amb la llei a la mà, podem afirmar que aquests directors han complert la normativa vigent i res no justifica aquesta actuació desproporcionada, injusta i presumptament il·legal que la conselleria ha emprès contra els directors, un sector que sempre s’ha distingit per fer la seva feina dins els marges legals establerts. Sembla que la intenció de la conselleria és infondre por i no partir del diàleg i del consens amb els membres de la comunitat educativa.’

Els sindicats que formen part de la junta de personal docent no universitari, STEI, FETE-UGT, FE CCOO i ANPE presentaran un escrit a la conselleria i demanaran una reunió urgent per aclarir aquest acte injust, demanar la retirada immediata d’aquest procediment sancionador i reconduir la situació i obrir una via de diàleg abans de prendre altres mesures més dràstiques. També hi haurà una conferència de premsa i un acte de suport immediat als directors de Menorca davant la conselleria a les 11.00 per part de representants dels quatre sindicats i dels docents i de la resta de la comunitat educativa que s’hi vulgui sumar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any