L’Institut Nova Història organitza una universitat d’estiu a Crespià

  • Avui hi assistiran Patrícia Gabancho, Toni Albà i Carles Puigdemont, entre més

VilaWeb
Redacció
01.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L‘Institut Nova Història ha organitzat per primera vegada un curs de quatre dies a Crespià, al Pla de l’Estany, que ha anomenat Universitat Nova Història. Hi haurà deu ponències de membres de l’institut que han investigat sobre la falsificació i la restauració de la història dels Països Catalans. Avui al vespre hi actuarà Toni Albà i abans hi haurà una taula rodona sobre ‘Pensament, història i futur’, on parlaran l’escriptora Patrícia Gabancho, el batlle de Girona, Carles Puigdemont, l’ex-batlle de Gallifa Jordi Fornas, Lluc Salellas i el diputat Roger Torrent. Ací podeu consultar tot el programa. 

Jordi Bilbeny, Pep Mayolas, Joanjo Albinyana, Paolo Pellegrino, Enric Guillot, Àlex Sendra, Albert Fortuny, Manel Capdevila i Pep Comajuncosa seran els ponents d’aquests dies.

Algunes de les ponències són ‘València i els valencians en la descoberta d’Amèrica’, ‘El port de Pals i la sortida de la primera expedició colombina’ i ‘La descoberta catalana d’Austràlia’. 

Precisament Bilbeny va explicar a VilaWeb perquè era important la feina que feien des de l’Institut i com és que havien decidit d’organitzar una universitat: ‘Amb la universitat volem fer d’aquesta informació –d’aquestes dades– una energia viva i revitalitzadora. Pensem que si els investigadors i els participants convivim i parlem i aprenem plegats, el resultat serà molt més regenerador que no pas si només les llegim en un llibre. I, a més a més, ser-hi ens farà partícips d’aquesta meravellosa gesta de la restauració del nostre passat ocultat.’ 

Durant els quatre dies del curs, al vespre hi haurà cinefòrum, i dissabte al vespre, un concert. Diumenge hi haurà la taula rodona titulada ‘De la raó de la força a la força de la raó’. 

Informació relacionada: 

Jordi Bilbeny: ‘Universitat Nova Història: un espai per a recuperar la història i la dignitat’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any