Patronal i sindicats majoritaris signen una declaració conjunta per a la recuperació del tèxtil

  • L'Ajuntament d'Ontinyent també n'és signatari com a capital de la comarca

VilaWeb
Redacció
31.07.2013 - 01:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimarts es va escenificar al Palau de la Vila d’Ontinyent l’acord de Declaració Conjunta per a la Recuperació de la Indústria Tèxtil (pdf), en què s’hi han implicat els sindicats CCOO i UGT, la patronal ATEVAL i l’Ajuntament de la capital de la Val d’Albaida. La declaració especifica com a objectiu ‘promoure accions conjuntes que contribuïsquen a fer que la indústria i, específicament, el sector del tèxtil, guanye pes com a motor d’activitat econòmica, creació de riquesa i generació de llocs de treball de qualitat en aquesta comarca’.

El document proposa la creació ‘d’un marc de col·laboració’ entre sindicats i ATEVAL ‘per a generar les condicions d’aplicació del conveni col·lectiu del tèxtil en benefici de l’impuls de l’activitat econòmica del sector i del manteniment i creació de llocs de treball’. Així, l’acord planteja trobar ‘mecanismes de flexibilitat’ en les jornades laborals en relació ‘als períodes punta’, negociats amb la representació dels treballadors. Alhora, es proposa adaptar el potencial productiu de les empreses ‘a la tensió competitiva dels mercats’ i mantenir l’ocupació ‘o fins i tot incrementar-la’.

Els signants es comprometen ‘a contribuir a fer que la indústria del tèxtil guanye pes a la comarca’, i demanen al govern i a l’estat que dissenyen polítiques industrials que aposten per una ‘reindustrialització intel·ligent’.

A l’acte hi van assistir el president comarcal d’ATEVAL, Ramon Soler i la secretària general de la patronal, Loren Ruiz; el secretari general de FITEQA CCOO-PV, Vicente Rodríguez, i la responsable de la federació a les Comarques Centrals, Manuela Pascual; Alfredo Sanmartín, responsable de FITAG UGT-PV i Paco Soler, representant comarcal; a més del batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el tinent-batle, Josep Francés.

En les seues intervencions, van destacar la importància de l’acord com a expressió del diàleg social, de la reivindicació de la indústria i del sector tèxtil en concret, i de la necessitat de la reindustrialització de la comarca.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any