Joaquim Nadal encapçalarà un pacte gironí pel dret de decidir

  • Li ho ha proposat el batlle de Girona, Carles Puigdemont · L'ex-conseller socialista diu que no ho ha consultat amb els seus companys del PSC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.07.2013 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Girona tirarà endavant una plataforma unitària pel dret de decidir que encapçalarà el socialista i ex-conseller de la Generalitat Joaquim Nadal. El batlle de CiU, Carles Puigdemont, li ho ha proposat i ho han anunciat conjuntament al matí en una conferència de premsa. La plataforma vol contribuir a fer possible la consulta sobre la independència.

Puigdemont considera que Nadal té el perfil idoni per a dirigir aquest moviment, perquè és una persona amb un ampli bagatge polític i que pot atraure sensibilitats diferents. Nadal ja va dir fa un mes i escaig que votaria que sí a la independència. Avui Nadal ha afirmat que cal treballar per la celebració de la consulta, perquè ‘s’han exhaurit les altres vies’. 

Nadal, que va ser durant dotze anys batlle de la ciutat pel PSC, fa temps que s’ha anat apartant de la línia predominant del partit. Diu que ara ha acceptat aquest desafiament perquè defensa ‘el compromís cívic, la cohesió social, la llibertat de les persones i la democràcia’. 

Ha dit que es tractava d’una vinculació personal i que no ho ha consultat amb el PSC. ‘Espero no decebre els meus companys de partit’, s’ha sincerta durant la compareixença. I ha assegurat que vol que el pacte pel dret de decidir incorpori l’ex-batllessa Anna Pagans, també del PSC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any