Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  29.07.2013  14:52

El papa: 'Qui sóc jo per a jutjar els gais?'

Defensa que siguin acceptats per la societat

Men?ame
 

Dalt de l'avió que el va dur de Rio de Janeiro cap al Vaticà, el papa Francesc va dir ahir a periodistes d'arreu del món que ell no és ningú per a jutjar els homosexuals: 'Si una persona és gai i busca el senyor i té bona voluntat, qui sóc jo per a criticar-lo?'. El pontífex va dir que els gais no haurien de ser marginats per la societat malgrat reconèixer que el catecisme de l'Esglèsia Catòlica considera pecat els actes d'aquesta orientació sexual. 

Aquesta va ser la seva rèplica quan els periodistes li van preguntar per què no havia opinat sobre l'aprovació d'una llei al Brasil que contempla el matrimoni entre persones del mateix sexe. També va criticar l'existència d'un lobby gai al vaticà 'no perquè tinguin aquesta orientació sinó perquè cap lobby no és bo'.  

Els periodistes es van sorprendre de la bona predisposició amb què el papa va respondre les seves preguntes. També va parlar del rol de les dones a l'església: va negar que es puguin convertir en sacerdotesses però va dir que no era partidari de restringir el paper que tenen dins de l'església.