La segona Setmana Cantant Internacional de Vic s’acaba amb un cap de setmana d’intensa activitat

  • La festa de comiat s'ha fet diumenge al vespre a la plaça de la Catedral

VilaWeb
Redacció
29.07.2013 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte i diumenge al vespre han tingut lloc els concerts de clausura de la segona Setmana Cantant Internacional de Vic, en els quals els cors, formats per participants de diverses nacionalitats, han presentat el resultat de la feina feta al llarg d’una setmana d’intensos assajos. El concert del dissabte va començar amb una fita destacada, l’estrena del recentment creat Cor Jove Nacional de Catalunya, que va actuar per primera vegada en el marc de la Setmana Cantant.

Sota la direcció de Xavier Puig la jove formació va interpretar un repertori d’autors catalans amb obres com la Sardana de les Monges d’E. Morera o Comiat de l’ànima de C. Taltabull. La segona part del repertori estava format per cançons populars dels Països Catalans d’influència àrab i andalusí. El concert va finalitzar amb la interpretació d’El Cant de la Senyera. Després va ser el torn del Taller 1, Cançons d’amor i de guerra, que va estar treballant tota la setmana sota la direcció de Lluís Vilamajó. El cor, format per cantaires d’arreu, va interpretar obres dels segles XV i XVI de Juan de la Encina, Mateo Flecha i Joan Cererols.

Diumenge, segona part dels concerts finals

Els concerts del diumenge han tingut lloc a partir de les 19.00 a càrrec dels cors dels Tallers 2, Miskinis dirigeix la seva música i 3, Arreu del món amb el so Tapiola. Els cantaires inscrits en aquests tallers van estar treballant durant tota la setmana sota la direcció de dos reputats directors, el lituà Vytautas Miskinis i el finès Kari Ala-Pöllänen. En primer lloc el cor dirigit per Miskinis ha presentat un repertori amb una primera part de música bàltica i una segona part de temes del mateix director. A la segona part, el cor dirigit per Pöllänen ha interpretat un repertori de música tradicional de diferents països.

Festa de comiat a la plaça de la Catedral

Un cop acabats els concerts, els geganters del Carrer de la Riera han desfilat amb els gegants pubills de la ciutat acompanyant els cantaires des de L’Atlàntida fins a la plaça de la Catedral, on ha començat la festa de comiat amb actuacions dels Sagals d’Osona i el grup de música tradicional Sants & fot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any