Les provocacions espanyoles fan augmentar la tensió amb Gibraltar

  • Un incident armat dijous i l'alentiment del pas de frontera ahir aixequen les protestes del govern gibraltarenc · La Gran Bretanya troba inacceptable l'actitud espanyola

VilaWeb
Redacció
29.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir, amb una temperatura altíssima, milers de gibraltarencs van quedar atrapats en una cua immensa motivada per l’alentiment del pas per la frontera amb Espanya. Si dijous ja havia augmentat la tensió entre els governs espanyol, gibraltarenc i britànic per l’incident amb una patrullera, ahir les autoritats espanyoles van decidir de provocar un problema monumental a Gibraltar. A la duana, en comptes de deixar passar els cotxes com fan sempre, ahir la policia es va dedicar a regirar-los tots minuciosament. El resultat va ser una cua com mai no s’havia vist, que pràcticament feia la volta al penyal. Alguns cotxes van tardar sis hores a entrar a Espanya.

Dijous un vaixell de la guàrdia civil espanyola va actuar en aigües de Gibraltar, i va originar una protesta diplomàtica formal de la Gran Bretanya. La reacció a la protesta va ser l’alentiment ahir del pas de la frontera, una actuació que el ministre principal de Gibraltar va qualificar de ‘infantil i intolerable’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any