Els ferroviaris en contra de la privatització del Tren Groc

  • Dm. 28 de juliol del 2013
    Com sabeu, el Tren Groc està amenaçat de privatització, de reducció o de tancament des d'anys i els ferroviaris de la CGT lluiten per salvar-lo de la privatització ...>>

VilaWeb
Redacció
28.07.2013 - 05:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest estiu RFF ( réseau ferré de France) va decidir suspendre dos viatges d’anada i tornada del tren groc. Ara sembla que volen privatitzar-ho ja que afirmen que transporta dues vegades menys viatgers que fa deu anys.

El president de la regió, el nord-català Christian Bourquin, pensa que pot salvar aquest emblemàtic tren el turisme. Ara aprofitant que el govern socialista de l’estat francès vol reformar el sistema ferroviari , Christian Bourquin llança la idea de reconvertir el Tren groc en tres etapes.

La primera seria passar-ho de TER (Train express régional) a SEM (Société d’économie mixte).  Els ferroviaris del sindicat CGT, que lluiten per la conservació del Tren Groc, creuen que això és una privatització encoberta i s’hi oposen. Ja fa temps que duen a terme, periòdicament campanyes de suport a aquest Tren. Segons Julien Berthelemy,  secretari general dels ferroviaris de Vilafranca de Conflent, ‘El Tren groc és una propietat pública , i en conseqüència, està prohibit la seua privatització’.

Per la seua banda, fonts de la SNCF recalquen que el Tren Groc perd viatgers, i que tenia un dèficit de 5,8 milions d’€uros l’any 2012. Els ferroviaris recalquen que aquest dèficit és degut a la falta d’inversions i al fet que el cost del bitllet és el doble de la tarifa normal.

Esperem doncs a veure que passarà finalment. De moment els ferroviaris continuen amb la seua campanya per salvar al Tren Groc, i busquen la complicitat, tant dels elegits com del públic nord-català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any