Els Germans Musulmans parlen de 66 morts al Caire en les topades entre la policia i partidaris del president Mursi

  • L'exèrcit acusa el president destituït de traïció i conspiració amb la milícia palestina de Hamàs

VilaWeb
Redacció
27.07.2013 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nova jornada de violència a Egipte. Fins a 66 persones haurien mort i 700 haurien quedat ferides, segons fonts dels Germans Musulmans, arran de les topades entre la policia i partidaris del destituït president Mohamed Mursi, prop de l’acampada que des de fa un mes mantenen els militants islamistes al barri cairota de Medinat Naser, en protesta pel cop d’estat militar del 3 de juliol.

La violència es va originar ahir poc després que el ministre d’Interior, Mohamed Ibrahim, anunciés que les acampades islamistes es dispersaran ‘ben aviat i de manera legal’. Per televisió, el president interí Adli Mansur també va instar els afins a Mursi que abandoni les protestes i tornin a casa.

També ahir l’exèrcit va comunicar l’arrest formal del president destituït Mursi durant quinze dies mentre un tribunal investiga algunes acusacions en contra seva, entre les quals hi ha la de conspirar amb la milícia palestina de Hamàs, que governa la Franja de Gaza, i d’estar involucrat en la mort de policies egipcis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any