Notícies

Dissabte  27.07.2013  06:00

Bauzá vol prohibir per llei els llaços a les façanes de les escoles

El govern balear ha aprovat una Llei sobre l'ús de Símbols Institucionals de les Illes Balears

Men?ame
 

El govern de José Ramón Bauzá va aprovar ahir una Llei sobre l'ús de Símbols Institucionals de les Illes Balears, que pretén regular la simbologia dels edificis i espais públics de totes les institucions de les Illes. Amb aquesta mesura, Bauzá vol prohibir per llei els llaços que s'han posat aquests últims cursos a les escoles contra la política lingüística i educativa del govern.

La llei prohibeix l'ús de qualsevol símbol considerat 'no oficial' en els edificis públics de les Illes. Estableix com a oficials la bandera de les Illes, l'escut de la comunitat autònoma, el dia de les Illes Balears, així com qualsevol altre que sigui declarat oficialment pel govern.

Per a poder col·locar els llaços amb les quatre barres a les façanes dels centres públics i concertats caldrà demanar una autorització al govern. Però el conseller de Presidència, Antoni Gómez, ja ha anunciat que l'objectiu de la llei és 'impedir les expressions ideològiques' a tots els edificis públics o que ofereixin serveis públics.