Viquimarató al Museu d’Història de Catalunya per millorar els articles sobre el 1714

VilaWeb
Redacció
27.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En plena commemoració del tres-cents aniversari de la ratificació del tractat d’Utrecht i del començament del setge de Barcelona, l’Amical Wikimedia se suma a les activitats vinculades amb el tricentenari dels fets del 1714 amb una viquimarató al Museu d’Història de Catalunya (MHC) per ampliar articles de la Viquipèdia sobre tots els aspectes de la guerra de Successió al tron hispànic. A banda la redacció i revisió d’entrades, l’acte inclou una visita guiada al museu i un taller per a usuaris novells d’edició d’articles.

Així, abans de la viquimarató els participants podran gaudir d’una visita per la secció d’història moderna de l’exposició permanent, feta pels monitors de l’àrea de difusió del MHC, i d’un petit curs d’edició.

El museu també aportarà la bibliografia necessària per a ampliar els articles relacionats amb temes com el setge de Barcelona, Rafael Casanova, Antoni de Villarroel, la Junta de Braços, Josep Moragues, el Fossar de les Moreres…

La immediatesa de la commemoració del tricentenari fa preveure als impulsors de l’Amical Wikimedia l’augment de visites d’aquests articles i, per tant, és recomanable de millorar-los previsorament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any