Un tren descarrila a Galícia i fa trenta-cinc morts pel cap baix

  • Feia el trajecte Madrid-Ferrol i l'accident s'ha produït a l'entrada de Sant Jaume de Galícia

VilaWeb
Redacció
24.07.2013 - 21:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tren, que feia la ruta entre Ferrol i Madrid ha descarrilat a Angrois, prop de Sant Jaume de Galícia. En aquests moments els equips d’emergències treballen per salvar passatgers atrapats dins els vagons però ja es confirmen trenta-cinc morts i una cinquantena de ferits, pel cap baix, segons la Junta de Galícia. Tres dels vagons del comboi han quedat en flames una bona estona després de l’accident.

En el tren viatjaven 240 persones i ha descarrilat en agafar una corba prop de la capital gallega. L’accident ha passat a tres quarts de nou del vespre. Les autoritats han fet una crida a donar sang als hospitals gallecs.

La policia ha posat a disposició dels familiars dels passatgers del tren el telèfon 981551100.

El Ministeri de l’Interior espanyol ha descartat que es pugui tractar d’un atemptat després que aquesta hipòtesi s’hagi plantejat perquè molts dels testimonis parlen d’una explosió prèvia al soroll de l’accident.

L’explosió del motor diesel podria ser la causa de l’accident

El tren sinistrat és un Alvia mixt de la classe 730. Aquest tren concret viatja amb alimentació elèctrica però també amb alimentació diesel per a poder circular pels trams de la ruta que no són electrificats. Per això tant a l’inici com a la cua del tren hi ha dos vagons amb generadors diésel i combustible. 

Les primeres investigacions apunten a un excés de velocitat a l’hora d’agafar la corba. Podria haver passat doncs que el descarrilament del tren hagués provocat l’explosió del dipòsit de combustible del mateix tren, cosa que explicaria l’extrema violència de l’accident

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any