Josep Prat i Carles Manté tornen a declarar pel cas Innova al jutjat de Reus

  • Els ex-alts càrrecs de la sanitat catalana declararan aquesta tarda · Els lletrats de les acusacions personades podran assistir-hi

VilaWeb
Redacció
29.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha citat a declarar avui l’ex-president de l’ICS i ex-director general d’Innova, Josep Prat, i l’ex-director general del CatSalut i ex-president de Shirota, Carles Manté, pel cas de les presumptes factures irregulars per valor de 800.000 euros al hòlding municipal de Reus. El jutge imputa als ex-alts càrrecs de la sanitat catalana els delictes de malversació, estafa, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris, emblanquiment de capital i actuació contra la hisenda pública, i els continua retenint el passaport. Prat i Manté van ser detinguts el 27 de febrer, però el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs l’endemà, després d’haver prestat declaració.

Segons fonts coneixedores del cas, Josep Prat ha estat citat a tres quarts de cinc de la tarda i Carles Manté a dos quarts de sis.

Aquestes citacions es deriven de les diligències prèvies de la peça principal del cas Innova, arran de la querella presentada pel grup municipal Ara Reus el juny de l’any passat, a la qual s’adheriren després la CUP i l’Ajuntament de Reus. La denúncia es va presentar arran d’un informe del secretari i l’interventor municipals en què s’advertia de la irregularitat d’unes factures dins el hòlding Innova per valor de més de 800.000 euros.

A diferència del mes de febrer passat –quan Prat i Manté van declarar davant el jutge en qualitat de detinguts–, avui els lletrats de les acusacions personades en la causa podran assistir a les declaracions, segons que ha confirmat el grup municipal d’Ara Reus.

Paral·lelament, el jutjat d’instrucció número 3 manté oberta una peça separada del cas –sota secret de sumari– per investigar l’aval de tres milions d’euros a l’empresa mixta Shirota, i que va implicar l’encausament de tot l’ex-equip de govern municipal de Reus –PSC, ERC i ICV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any