Notícies

Dimarts  23.07.2013  06:00

Autor/s: Josep Casulleras Nualart

El govern espanyol censura una samarreta independentista perquè 'contravé l'ordre públic'

L'oficina espanyola de patents no va acceptar les quatre barres acompanyades de la inscripció 'independència ja'

Men?ame
 

'Vaig dissenyar unes samarretes a favor de la independència, pintades a mà (contenien les quatre barres i les paraules 'independència ja'), i uns quants les vam lluir al Concert per la Llibertat del Camp Nou', explica Marta Rosell a VilaWeb. 'Volent fer bé les coses, vaig voler registrar-ne oficialment el disseny, i l'agent de patents em va fer saber que l'Oficina Espanyola de Patents i Marques havia suspès la meva petició de registre'. El motiu, exposat en una notificació de l'oficina: 'Es tracta d'un disseny contrari a l'ordre públic o als bons costums.'

En la carta de l'oficina espanyola de patents, 'l'examinadora' Magdalena Fernández Recio diu a Marta Rosell que disposa d'un mes 'per a resoldre els defectes assenyalats o efectuar les al·legacions oportunes, a més d'eliminar els elements causants del reparament o efectuar el canvi de modalitat del disseny'.

La presentació d'al·legacions en aquest cas, defensant la concessió del disseny, costaria uns sis-cents euros. L'agent de patents que va contractar Marta Rosell va parlar amb l'oficina espanyola de patents, que li va dir que es podria salvar el disseny si s'eliminaven algunes lletres de la paraula 'independència'.