Prepareu-vos els complements

VilaWeb
Amparo Puerto
22.07.2013 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prepereu-vos els barrets i altres ornaments, vestits de bany i les últimes novetats de la temporada d’estiu del grup Inditex. Els fibbers, sounders, lowers i altres denominacions començaran en breu a sorgir com a bolets preparats per a passar uns dies de germanor gaudint, o no, dels grups més actuals de l’escena estatal-internacional. També les samarretes d’ACTV -de la discoteca paradigma de la ruta destroy valenciana- i altres trets d’indentificació social formaran part d’eixa massa unida per la música i per quelcom més.

En moments d’incertesa i de liquiditat, paradoxalment, el sentiment de pertinença a un grup es fa més necessari. Els festivals de música que tenen lloc aquest estiu a les nostres terres representen un bon termòmetre per a mesurar aquest fet social. Tot i que cada vegada més els cartells dels distints festivals aposten per la diversitat d’estils, segueix existint una certa ressistència a un mestissatge.

Siga com siga, però, aquest sentiment de grup –articulat per la música i per un discurs social molt més ampli- es torna necessari i comprensible. És un etern retorn de què no podem fugir. Una llàstima que moltes vegades es banalitze per l’estètica, pel postureo i altres clixés (tornar al primer paràgraf d’aquesta columna).

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any