La Llista de juliol 2013, per Faceradio DJ

VilaWeb
Facerradio DJ
22.07.2013 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb juliol al seu equador ens arriba la Llista d’aquest mes. Aquesta vegada l’encarregat d’elaborar-la ha estat Faceradio, un conegut DJ indie de les nits valencianes. Toni, el jove deejay de Gandia ja ha punxat arreu de l’estat espanyol i ara s’estrena a La 3 de València amb Alex Metric. Ha confeccionat una llista amb cançons publicades enguany, en què dominen les diferents rames indie, sent una de les llistes més modernes i alhora britàniques que han passat per la Tres deu.

per Faceradio DJ
És realment complicat fer una llista de només deu temes ja que la música és per sort inabastable i sempre un està descobrint nous temes i encara més amb l’ajuda d’internet i d’alguns blogs i companys del món de la música, així que he decidit fer-la només de temes publicats aquest 2013 i que he anat recopilant als meus tops mensuals. Un total d’11, dos per cada mes dels que he publicat fins ara, espere que vos agrade.

 1. Suede – Barriers
Una de les bandes més veteranes del panorama, han tret el seu nou disc ‘Bloodsports’ a primers d’aquest any amb aquest single al capdavant. La caracteristica principal de Suede és la particular veu del seu frontman Brett Anderson, que malgrat la seua edat transmet una energia desbordant en directe.

2. Phoenix – Entertainment
La banda francesa ha tornat enguany després de ser esperats durant 4 anys. Van ser un dels grans triomfadors al Primavera Sound i només cal escoltar aquest tema per a veure que tornen amb força. Indie Rock ballable amb molts seguidors arreu del món, no han decebut amb aquest nou disc, molt recomanable.

3. The Strokes – All the time
La banda The Strokes, una de les mes conegudes del panorama indie mundial, està sempre amb polèmica a cada nou disc que trauen. Tot ve perquè van tindre tant d’èxit als seus primers discs que molta gent opina que ja mai no tornaran a ser els mateixos d’abans i que van perdre qualitat. Els defensors del grup simplemente diuen que han evolucionat. Opineu per vosaltres mateixos!

4. Depeche Mode – Soothe my soul
Uns altres mítics que tornen aquest 2013. Sembla que amb açò de la crisi moltes bandes tornen a juntar-se per a traure nou material, tambe animats pels festivals que els tenen de caps de cartell fàcils. Aquest any han sigut del BBK, una banda 80’s amb un estil electrònic particular que els ha fet ser referent d’aquestes últimes decades.

5. Savages – She will
Una de les revelacions d’aquest any, banda de rock amb veu femenina que recorda bandes dels 90. Guitarres dures, actitud i potència, és un dels grups que no són encara tan coneguts però que recomane als amants de la música que ja quasi apleguen als 40.

6. Crystal Fighters – You I
Banda festivalera per exel·lència, amb hits més que coneguts per tot el public inclosos els profans d’aquesta música. Crystal Fighters és sinònim de festa assegurada, ritme alegria i estiu. Transmeten tot el que significa un festival amb amics fet música.

7. Is Tropical – Dancing anymore
Aquesta banda francesa sortida del segell Kitsuné (segell que sol descobrir grandíssims grups com va ser el cas de Two Door Cinema Club per exemple), és una que potser no siga tan coneguda per el gran public, però el seus dos discs són del més recomanable. Tenen un toc caracteristic que es meneja entre l’electrònica i l’indie. Sobretot vos recomane el videoclip d’aquest tema, d’allò més polemic.

8. Editors – A ton of love
Parlar dels britànics Editors és parlar d’una de les bandes més grans del que duem dels anys 2000. Amb la potent veu de Tom Smith al capdavant, ens recorda als millors Interpol. Ara bé, com en el cas de The Strokes, hi ha gent que critica que des dels seus inicis no han tornat a ser el mateix, ara bé, en directe puc donar fe que són pura energia.

9. The Royal Concept – On our way
Aquesta és una de les bandes noves que faran parlar. Provinents de Suècia com moltíssimes de les noves bandes que estan sortint, tenen un soroll característic, molt fresc i ballable. Després de dos EP amb temes molt interessants, seguim esperant el seu debut en llarga durada, de moment l’aperitiu és molt satisfactori.

10. Franz Ferdinand – Love illumination
Si haguera de dir les meues bandes favorites de l’estil pop-rock independent, sens cap dubte entre elles estaria Franz Ferdinand. D’acord: el seu estil és el mateix de sempre i a penes varia, però és que tampoc no cal. Els escocesos fan molt bé el que saben fer i almenys jo no necessite que canvien. Probablement és una de les bandes amb més hits per disc tret i el seu nou album surt aquest agost, és el disc de 2013 que més ansie.

11.White Lies – There goes our love again
Ok, és prou visible que sóc molt de bandes britàniques, no ho oculte. Aquesta banda apareix a finals dels 2000 amb temes tan coneguts com ‘To lose my life’ que han sigut llargament cantats pel gran públic. Un estil fosc que de segur que si no coneixieu encara vos agradarà. Aquest nou disc que està a punt d’eixir té molt bona pinta.

Espere que disfruteu d’aquests temes, espere veure-vos prompte a algun local/sala! Gràcies a la gent de la revista Tres Deu per deixar-me seleccionar la música, i una abraçada a tots els lectors.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any