Activades les inscripcions per la Cadena Humana del País Valencià

  • Les persones que vulguen participar-hi a Vinaròs amb de reomplir la fitxa amb les seues dades, i indicar si aniran pels seu compte o amb els autobusos de l'organització.

VilaWeb
Redacció
19.07.2013 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja està activa la pàgina web que permet inscriure’s a la Cadena Humana del País Valencià, que es durà a terme l’11 de Setembre a Vinaròs, enllaçant, com és lògic, amb el conjunt de la Cadena Humana per la independència, que recorrerà el Principat, des d’Alcanar al Pertús. Cal inscriure’s a http://www.acpv.cat/web/cadena-humana-valenciana-per-la-llengua-i-la-llibertat

Segons diu la pàgina web: “L’11 de setembre es commemora la caiguda de la ciutat de Barcelona en mans de les tropes borbòniques, després d’un llarg setge, l’any 1714, en el context d’una guerra iniciada el 1705 a Dénia amb l’aixecament dels maulets encapçalats pel general Basset. Milers de valencians van participar en la defensa de Barcelona, després de la derrota sofrida a Almansa el 25 d’abril de 1707. El record de la caiguda de Barcelona, com el de la batalla d’Almansa, és el de la pèrdua de l’autogovern, i expressa la voluntat per recuperar i aprofundir aquest autogovern.

Per això, els valencians i valencianes, l’11 de setembre de 2013, donem simbòlicament la mà a la cadena humana que tindrà lloc a Catalunya en record d’aquella derrota i com afirmació d’aquesta voluntat de viure, i expressem el nostre compromís amb la llengua i la llibertat.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), com a entitat que treballa per la llengua i cultura dels valencians, agermanada amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear en la Federació Llull, posa a disposició dels valencians i valencianes que vulguen participar en aquest gest simbòlic la seua infraestructura i experiència per facilitar tècnicament i organitzativament aquest

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any